Aktualno

V Lenartu bo Evropsko prvenstvo v pasjem frizbiju!

Evropsko prvenstvo v pasjem frizbiju bo potekalo od 26.8. do 28.8.  v Lenartu – v skupni organizaciji Frisbee Team Slovenija (Leteče Tačke, KD Maribor in Frizbi sekcija ŠKD Krim).

Prijavljenih je več kot 250 parov iz 20 Evropskih držav. V treh dneh se bodo tekmovalci pomerili v treh disciplinah – Prosti slog, Mini distnce ter Long distance.

 • PROSTI SLOG
  USDDN Super Open freestyle je uradni naziv discipline prostega sloga, na kateren se bodo najboljši tekmovalci iz Evrope pomerili za naslov Evropskega prvaka.
 • MINIDISTANCE
  USDDN Super Pro Toss & Fetch bo disciplina, v kateri morajo tekmovalci z enim frizbijem osvojiti karseda veliko točk.
 • LONGDISTANCE
  Disciplina, pri kateri šteje dolžina ujetega frizbija. Disciplina se deli na ženske in moške.
 • DIVISION 2
  Je dodatna disciplina prostega sloga, ki ne šteje za evropski naslov in v kateri se večinoma začetniki pomerijo med sabo.

Pasji frizbi v Sloveniji

Uradni začetki segajo v leto 2007, ko je nekaj slovenskih nadobodnežev pod strokovnim vodstvom čeških inštruktorjev začelo postavljati temelje v takratnem Šprtnem Društvu Flipsi. Leta 2019 so se vsi trenerji in predstavniki največjih Slovenskih klubov (ŠKD Krim, KD Maribor in Društvo Fenrir)  podpisali pod Slovenski Kodeks Igranja Pasjega Frizbija (SKIPF), ki je bil izglasovan brez glasu proti med Slovenskimi tekmovalci in igralci pasjega frizbija.

Prost vstop za gledalce

Vabijo tudi vse gledalce, ki bi si radi ogledali najboljše Evropske tekmovalce v pasjem frizbiju, da si tekmovanje ogledajo v živo. Vstop je brezplačen.

Več info pa na uradni spletni strani dogodka.

Nasveti Moj pes

Poglej vse nasvete

error: Kopiranje teksta ni mogoče.