V Šebreljah do smrti obstrelili psa mešančka

17. septembra, 2020
Žal moramo poročati o še enem primeru mučenja psa v Sloveniji, ki se je končal tragično. Do smrti so v Šebreljah obstrelili psa.

Policiste s Policijske postaje v Idriji so namreč v ponedeljek, 14. septembra, obvestili, da je neznani storilec zgodaj popoldne na območju naselja Šebrelje v občini Cerkno obstrelil psa mešanca. Kasneje je pes zaradi poškodb poginil.

Kot je sporočil Dean Božnik, tiskovni predstavnik Policijske uprave Nova Gorica, so policisti o omenjenem dogodku obvestili tudi pristojne pravosodne organe. »Policisti Policijske postaje Idrija v skladu z usmeritvami okrožnega državnega tožilstva v Novi Gorici nadaljujejo s preiskavo primera v smeri suma storitve kaznivega dejanja mučenja živali po 341. členu kazenskega zakonika,« je povedal Dean Božnik.

In kaj določa 341. člen omenjenega zakonika? Ta pravi, da se tistega, ki surovo ravna z živaljo ali ji po nepotrebnem povzroča trpljenje, kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta. Za tistega, ki s takšnim surovim dejanjem muči več živali ali mučeno žival trajno hudo pohabi ali na krut način povzroči njen pogin, pa je predvidena kazen zapor do dveh let.