Veterinar pravi, da bo imela 3 mladičke, skoti se jih 18

19. maja, 2021
Vir: unsplash.com

Ko je psička breja, nas vedno zanima, koliko kužkov se bo skotilo, da se lahko lažje pripravimo. Vzrediteljica Cecilia Lanton Bunkergot je novico, da je njena dalmatinska psička Miley breja pričakala s polno veselja in ker ima z vzrejanjem psov že več kot 27 let izkušenj, je bila prepričana, da je dobro pripravljena. Izkazalo se je malce drugače.

Vir: Caters News Agency

Cecilija je Miley vozila na redne veterinarske preglede, da bi zagotovila zdravje psičkov in mamice. Po nekaj ultrazvokih ji je veterinar napovedal, da bo psička skotila 3 mladičke. Po njenih izkušnjah pa se ji je zdelo, da ima Miley za 3 mladičke nekam prevelik trebuh, a se s tem ni preveč obremenjevala in je le skrbela, da bo psički kar se da udobno.

Ko je prišel čas, je Miley skotila 3 mladičke… za tretjim pa je sledil še eden… in še eden… in še eden… In na koncu jih je bilo skupaj kar 18!

Vir: Caters News Agency

Za dalmatince je običajno leglo do 8 ali 10 mladičev, prva legla pa so navadno še bistveno manjša.

“Po 15 sem mislila, da je konec. Miley je bila utrujena in je zgledalo, kot da bo zaspala… in nato je prišel še eden, za njim pa še dva. Miley je čudovita mamica, lepo skrbi za mladičke in prav ponosna sem nanjo!” pravi Cecilia.

Sama kotitev je trajala celih 13 ur. Med 18 mladički je bilo 12 psičk in 6 psičkov.

Vir: Caters News Agency

Miley se je vpisala tudi med psičke z največjim leglom v zgodovini Avstralije po skupnih več kot 40.000 leglih.