‘Zaznavamo več zahtev po pasjih plažah, pa tudi po prepovedi psov’

23. julija, 2020
Plaž, kjer bi bili psi dobrodošli in zaželeni v Sloveniji ni veliko. Mnogi pasji skrbniki si želimo več možnosti izbire, predvsem pa kopanja v miru in brez grdih pogledov mimoidočih.

Na Okolje Piran smo naslovili vprašanje, ali v zadnjih letih zaznavajo zahteve oz. potrebe po več obalnih površinah, namenjenih psom, ali morda celo obratno. Takole so nam odgovorili:

”Zaznavamo več zahtev po obojem. Prav danes je denimo klical gospod iz Pirana in želel, da postavimo table za prepoved dostopa psom na kopališču pri Restavraciji Riviera in lokalu Caffe Teater v Piranu, saj je na omejenih površinah velika gneča in premalo prostora za hišne ljubljence, predvsem pa ga moti, da nevestni lastniki za svojimi štirinožci ne pospravijo iztrebkov. Ker gre za javne površine in ne uradno kopališče, kjer mora biti s tablami določen kopališki red, na tem predelu vstopa živalim ne bomo prepovedovali. Po drugi strani pa je pred meseci požela veliko pohval tabla “plaža za pse” pri restavraciji Pinija v Strunjanu, ki jo je nekdo postavil brez našega soglasja, kot tudi brez vednosti term Krka, Krajinskega parka Strunjan ter krajevne skunosti Strunjan. Tam se lahko kosmatinci s svojimi lastniki kadarkoli osvežijo, a ker ne gre za kopalno površino namenjeno izrecno psom, smo tablo odstranili.”