Aktualno Zdravje & nega

Zdravemu psu morska voda ne škoduje

Ali morska voda psu škoduje?  Je treba psa po vsakem kopanju v morju oprhati?

Morska voda v osnovi psom ne škoduje. Prav nasprotno, s svojo sestavo je lahko celo koristna za kožo. To velja za zdrave, neobčutljive pse.

Če ima pes kakšno alergijo, pa se je o tem najboljše posvetovati z izbranim veterinarjem. »Morska voda izsuši dlako in psa srbi, če ga po kopanju v slani vodi ne izperemo in osušimo. Pozorni bodimo na to, da psa vsakič izperemo z navadno vodo, pri čemer pazimo, da voda ne zaide v ušesa,« svetuje Romi Volčini iz Kul p’s, salona za nego psov in mačk.

Paziti pa je treba na to, da pes morske vode ne pije, saj ta lahko povzroči prebavne motnje, bruhanje, dehidracijo. Preden se odpravimo na morje, Branka Jeraj iz Pasjega salona Super tetka priporoča obisk pasjega salona in to ne tik pred zdajci: »Če se odpravljate na morje, se naročite na nego v svojem salonu vsaj 3 ali več dni pred odhodom in ne zadnji dan. S tem ko kužka skopamo, mu delno odstranimo njegovo maščobno zaščito – sebum (koliko, je odvisno od kozmetike, ki jo uporabljate), in kljub temu da kožo zaščitimo z balzamom, moramo dati pasji koži na voljo vsaj tri dni, da obnovi svoj sebum in se optimalno zaščiti.«

Nasveti Moj pes

Poglej vse nasvete

error: Kopiranje teksta ni mogoče.