Aktualno

Zgodba o Donu se je zaključila: »Don, žal nam je …«

Foto: Zavod Muri

Dona je poznala vsa Slovenija. »Včasih je ne glede na to, kako zelo si prizadevamo pisati srečne zaključke, žalosten konec očitno neizogiben,« so zapisali v Zavodu Muri.

Donu so glede na predlog specialistov, pomagali, da se je ogromen tumor, za katerega nikoli ni bilo mogoče določiti vrste, odstranil.

Iz Zavoda Muri prihajajo vesele novice o psu Donu

»To mu je nekaj mesecev omogočalo normalno življenje, nato pa je izjemno invaziven tumor pričel zaraščati na drugi strani glave,« so povedali. Zato glede na njegovo izjemno slabo fizično stanje v zadnjem tednu, žal ni bilo druge rešitve, kot evtanazija.

Promocijsko sporočilo

Don, pes, s katerim je dihala vsa Slovenija

»Resnično nam je zelo hudo, saj takega izida res nismo pričakovali. Bil pa je ne glede na vse, kar bi storili, očitno neizogiben. Don, pes, s katerim je dihala vsa Slovenija, je predvčerajšnjim naredil svoj zadnji izdih,« so povedali v Zavodu Muri.

Don je prišel med vse nas z razlogom, so poudarili: »In verjamemo, da je dal marsikomu voljo in pogum, za svojega kosmatinca.«

Njegov projekt DONiraj za življenje, ki se osredotoča na pomoč živalim, ki sicer imajo skrbnike, pa bo ravno zaradi njega, kmalu zaživel, so še napovedali, tudi mi z njimi upamo, da se na ta način uspe preprečiti čim več takšnih zgodb s tako žalostnimi zaključki!

»Hvala vsem, ki ste mu pomagali, misli nanj in nam zaupali. Storili smo vse, kar je bilo v naši moči. Don, žal nam je. Res nam je žal …« so zaključili.

error: Kopiranje teksta ni mogoče.