Zvesta psička 10 dni pred urgenco čakala na svojega skrbnika

10. septembra, 2023

Zdravstveno osebje v bolnišnici v Comptonu, Kalifornija, so navajeni čustvenih prizorov. Vendar ta se jih je prav posebno dotaknil.

Moški, ki je živel v hiši na vidni razdalji od bolnišnice, je bil z rešilcem odpeljan v bolnišnico. Reševalci so videli, da za njimi teče tudi njegova psička. Videla je, kako njenega skrbnika peljejo v stavbo, zato mu je skušala slediti, vendar so jo pred vrati ustavili.

Ni smela naprej – in je čakala pred vrati

Poražena in obupana se je ulegla pred vhod in vztrajno čakala svojega skrbnika. Na žalost ni vedela, da je že preminil. Vsakič, ko je nekdo izstopil iz bolnišnice, je pogledala, ali je on. Osebje, ki jo je vsak dan opazovalo, ni vedelo, kako ji sporočiti žalostno novico.

Želeli so jo rešiti s parkirišča, vendar se ni pustila ujeti. Po desetih dneh, ko je mestu grozil orkan, je to s pastjo uspelo Hallovi iz zavetišča.

Zdaj je na veterini

Hall je dejala, da je bilo Hillary, ki je ime dobila po orkanu, videti, da še vedno žaluje. Deset dni v slabem vremenu, ko ni želela ne jesti ne piti, je prav tako pustilo zdravstvene posledice na njej. Zato jo je odpeljala v bolnišnico, kjer si bo opomogla tako fizično kot psihično. Hallova verjame, da ji bodo našli novo ljubečo družino, vendar bo najprej poskrbela, da si Hillary popolnoma opomore.