10 fotografij črnih mačk za njihov mesec (in dan)

27. oktobra, 2022

Tako (ali pa še bolj) kot črni psi so tudi črne mačke težko posvojljive. Še vedno je v današnjih časih živo starodavno vraževerje, zaradi česar črne mačke težje dobijo dom.

Po svetu je marsikje zaradi tega mesec pred nočjo čarovnic (v Veliki Britaniji pa tudi dan, 27. oktober) posvečen osveščanju o črnih mačkah.

Po podatkih organizacije PETA imajo črne mačke 2/3 manj možnosti za posvojitev kot bele in 50 % manj možnosti kot tigraste mačke.

Mi smo v ta namen poiskali nekaj lepih fotografij črnih mačk, sicer pa je najbolje kar lahko naredite na ta dan, da posvojite črno mačko. Ali dve! Obrnete se lahko na lokalno zavetišče ali društvo.

Noč črnih mačk

V Zavetišču Ljubljana pa bodo že sedmič pripravili posebno noč, namenjeno črnim mačkam. Noč črnih mačk bo v nedeljo 30. 10. 2022 s pričetkom ob 16. uri in zaključkom ob 19. uri.

Letošnja novost bo maraton posvojitev mačk, ki se bo pričel že v petek 28. 10. 2022 in zaključil z Nočjo črnih mačk v nedeljo 30. 10. 2022.  Uradne ure za posvojitve in oglede živali bodo od 14. in vse do 18. ure. “Te tri dni za posvojitev mačk ne bo potrebno predhodno naročanje. Želimo si, da bi tekom našega tridnevnega maratona čim več mačk našlo nove domove,” povedo.

Več o dogodku in programu pa TULE.