Pretežkega mačkona je letalska družba zavrnila, toda …

8. avgusta, 2022

Mihail Galin je bil obupan, ko mu je ruski letalski prevoznik Aeroflot povedal, da je njegov mačkon Viktor pretežek za letenje v kabini.

Sivo-črn mačkon se je slabo počutil že zaradi leta iz Rige v Moskvo. Galina je zato zelo skrbelo, da se bo Viktorju kaj zgodilo med preostalim tovorom in ne bo preživel leta. Zato se je domislil posebnega načrta.

“Mini-Viktor” na pregled, pravi mačkon pa na letalo

S pomočjo prijateljev in družbenih medijev je našel “miniaturno muco” po imenu Phoebe. Skupaj z Viktorjem, mačjo dvojnico in njenimi lastniki so odšli na letališče. Na pregledu pred letom je Phoebe veljala za mačko s sprejemljivo težo, toda Galin je na koncu pripeljal svojega večjega in precej debelejšega prijatelja, Viktorja. Kot je še povedal Mihail Galin je bil Viktorju poslovni razred veliko bolj všeč kot ekonomski in let mu ni povzročal večjih težav.

 

A zgodba se tu ni končala …

Ko se je zgodba o poletu pretežkega Viktorja razširila po spletu, je letalska družba Aeroflot sporočila, da je Galina izključila iz svojega programa zvestobe, potem ko so izvedli preiskavo in ugotovili, da je Galin “resno kršil številna pravila o prevozu živali”. »Res sem prekršil njihova pravila,« pravi Galin. »Zaradi tega so se odločili za kazen, s čimer se strinjam.« Dodal je še, da upa, da bo letalska družba ljudem v prihodnosti omogočila dodatno plačilo za prevoz težjih hišnih ljubljenčkov v potniški kabini.

 

Vir: TWP