Aktualno Mačji svet

Zgodba mačka Kuperja je opomnik, da ukrajinske mačke potrebujejo našo pomoč

Foto: Four Paws
Ko so ga našli, je bil le kup drhteče premočene dlake in prešibek, da bi dvignil glavo. Odpeljali so ga na kliniko Komunalnega podjetja v Poltavi, kjer ga je že čakala veterinarka dr. Inna Karpenko iz projekta Kishka.

Njegova telesna temperatura je bila nevarno nizka, Kuper je trpel zaradi ekstremne izgube teže in dehidracije. Poleg tega je imel razjede na jeziku, vnetje oči in znake viroze.

Prejel je vitamine, antibiotike, protivnetna zdravila in zdravila za poškodbe oči in razjede. Zavit v toplo odejo se je počasi segreval.

»Nosili smo mu hrano in se z njim nežno pogovarjali ter mu pokazali, da ni sam in da nam je mar zanj. Naredili smo vse, kar je bilo v naši moči, da bi mu pomagali. Toda včasih tudi najboljša nega na svetu ni dovolj,« so zapisali v Four Paws, mednarodni organizaciji za zaščito živali, saj Kuper žal ni preživel.

Zbiranje donacij za ukrajinske mačke

Medtem ko vaša mačka mirno prede v vašem naročju, so mačke v Ukrajini same na ulicah in se dobesedno borijo za preživetje, opozarjajo v organizaciji ob žalostni zgodbi Kuperja.

Lokalne oblasti so v preteklosti vodile projekte sterilizacije, a tega zdaj seveda ni več. Da bi preprečili situacijo, ko v Ukrajini trpi nešteto brezdomnih mačk, je Four Paws pripravil “Projekt Kishka” (Kishka pomeni mačka v ukrajinščini). Lokalnim skupnostim želijo pomagati pri stabilizaciji števila potepuških mačk. Izvajali bodo tudi cepljenje proti steklini pa tudi zdravljenje.

Pri tem pa jim lahko pomagate tudi vi, s klikom TUKAJ.

Vir: Four Paws


Preberite tudi: Dobrodelna organizacija v Ukrajini nastavila številne hranilne postaje za živali

Dobrodelna organizacija v Ukrajini nastavila številne hranilne postaje za živali

error: Kopiranje teksta ni mogoče.