Pasme

Te 4 pasme psov naj bi bile najbolj primerne za tiste, ki živijo sami

Ne glede na številne sezname pasem, ki so najbolj ali najmanj karkoli že, se moramo seveda zavedati, da je vsak posamezen pes svoja osebnost in se ne moremo zanašati, da bo njegov karakter odvisen le od pasme. Vsak je svoja osebnost in tako ga moramo tudi izbrati.

Vseeno pa so izbrali tudi 4 pasme, ki naj bi bile najbolj primerne za enoosebno gospodinjstvo – in ki zagotavljajo super družbo ljudem, ki živijo sami.

Labradorec

Labradorec je prvi na seznamu – ti zvesti prijatelji so veseli dolgih sprehodov in dogodivščin s svojim lastnikom, obenem pa so dovolj samostojni, da se dobro znajdejo tudi, če so sami doma, pravi strokovnjak za vedenje živali.

Jack Russell

Jack Russell terier je pes, ki je zelo primeren za družine, je živahen in vesel in oboje prinaša tudi lastniku, ki pa mu mora zagotavljati veliko pozornosti in gibanja. Dolgčas vam ne bo nikoli.

Pritlikavi šnavcer

To je še ena pasma, primerna za le enega lastnika. Ti pametni mali psi so zelo inteligentni, obenem pa imajo veliko željo ugajati. Zelo radi se igrajo, tako da bodo večeri z njim vedno zabavni. So tudi ena od pasem, ki z laježem glasno opozarja na nevarnost, kar je morda nekaterim, ki živijo sai tudi pomembno v smislu občutka varnosti.

Hrt

Hrti vseh pasem so zelo primerna družba za raznolike lastnike, posebej za tiste, ki živijo sami. Kot pravi strokovnjakinja za vedenje živali, so zelo nežni, radi se crkljajo in vam bodo ukradli srce.

 

Vir: country liv ing

Nasveti Moj pes

Poglej vse nasvete

error: Kopiranje teksta ni mogoče.