Vedenjski trener psov: Teh 9 pasem je najbolj ljubečih in crkljivih

7. februarja, 2023

Kamal Fernandez ima prek 25 let izkušenj s treniranjem psov, vodi številna izobraževanja in se posveča vedenju psov. Pred praznikom ljubezni je delil svoj seznam najbolj ljubečih pasem psov po njegovih izkušnjah.

1. Labradorec

Labradorci so po njegovih besedah genetsko nagnjeni k čuteči in čustveni naravi. Ljubeči so do otrok in drugih živali, najlepše pa jim je, ko čutijo, da so del družine. Njihov naravni instinkt je, da ljubijo in čuvajo ostale člane.

2. Koker španjel

Koker španjeli so po besedah strokovnjaka znani po nenehnem mahanju z repom in so zelo prijateljski, z lastnikom pa spletejo posebno vez.

3. Zlati prinašalec

Zlati prinašalci so ljubeči psi, ki stremijo k temu, da osrečijo ljudi okoli sebe. “Najbolj so veseli, ko se crkljajo z lastniki,” pravi.

4. Špringer španjel

Vsak, ki ima špringer španjela, po mnenju trenerja ve, kako energični in živahni so  – in ravno toliko ljubeči. Omenil je tudi, da zelo zaupajo lastniku in so zelo zvesti.

5. Staffordski bulterier

Predsodkom o pasmi navkljub, strokovnjak poudarja, da ima zelo veliko srce in veliko ljubezni, ki jo podarja ljudem. Se pa morda kdaj ne razume najbolje z drugimi psi.

6. Nemški ovčar

Nemški ovčarji so, kot pravi, zelo pametni, nežni in nagnjeni k čuvanju svojih ljudi. Zelo radi pokažejo naklonjenost.

7. Avstralski ovčar

Igrivi in ljubeči so, opiše to pasmo ter jo okliče za odlične crkljivce, ki vzpostavijo močno vez z lastnikom.

8. Madžarska vižla

Ti neustrašni psi so globoko ljubeči in čuteči, saj, kot pravi, se močno navežejo na svojega človeka. Nežna pasma, ki se crklja, kadar je le mogoče.

9. Čivava

Čivave nosimo okoli, jih božamo in večinoma razvajamo, pravi strokovnjak. To pa vrnejo z “bucanjem”, pravi, in mnogimi pasjimi poljubčki.