Prehrana

Praznična hrana, ki jo lahko delimo tudi s psom

Ni praznično obložene mize brez okusne hrane, in kjer so hrana in psi, so vedno tudi lačne oči. Katere sestavine pa lahko delimo tudi s psom?

Puran in drugo nemastno meso

Praznična večerja skorajda ne mine brez purana. Kakšen košček lahko namenite psu. Če se le da, naj ne bo soljen.

Sveža zelenjava

Preden jo pripravite kot prilogo, za solato ali nadev, jo nekaj dajte na stran in jo kasneje vključite v pasji obrok ali kot priboljšek z mize. Načeloma velja, da je tista zelenjava, ki jo lahko ljudje uživamo surovo, lahko surova tudi za pse, tista, ki pa naj bo kuhana za ljudi, naj bo kuhana tudi za pse.

Krompir

Skuhan in v pire pretlačen krompir (brez mleka) je lahko dodatek k praznični večerji, ki jo boste postregli psu, a seveda v manjši količini.

Sir in skuta

Manjši košček nemastnega sira ali žlica skute, ki jo boste potem uporabili za pripravo glavne jedi ali sladice, sta popolnoma varna priboljška, ki lahko svoje mesto najdeta tudi pri obogatitvi pasje večerje med prazniki.

Še vedno pa velja, da če v katero izmed živil niste prepričani, se mu raje izognite. A tudi z varnimi dodatki ne pretiravajte, sploh če jih pes sicer ni vajen. Naj prazniki minejo mirno in brez (prebavnih) težav.

Lena Gregorčič (več si lahko preberete v aktualni št. revije Moj pes)

error: Kopiranje teksta ni mogoče.