Nasveti Šolanje in šport

Ideje za pasje športe

Če so vam vsakdanje aktivnost s psom postale preveč dolgočasne, potem je morda nastopil trenutek, da si poiščite novo zabavo.

Nabor aktivnosti in pasjih športov je tudi pri nas že zelo bogat, zato bosta gotovo našla nekaj, kar vama ustreza.

Za agility ste gotovo že slišali, morda je med vašimi (pasjimi) znanci tudi kakšen tekmovalec, če ne celo zmagovalec. Gre za šport, pri katerem se bosta pošteno razgibala oba; zunanji opazovalec bi agility opisal kot šport, pri katerem pes s pomočjo vodnika premaguje različne ovire.

Promocijsko sporočilo

Ljubitelji teka boste gotovo navdušeni nad canicrossom. Kot lahko že sklepate iz imena, gre za tek skupaj s psom; pes je pripet na poseben povodec in oprsnico ter skrbniku pri teku pomaga tako, da ga vleče naprej.

Zimska različica tega bi bila skijoring, kjer pes skrbnika vleče na smučeh, seveda ob predpostavki, da je za to primeren in da mu je sneg sploh pri srcu.

Če vaš pes obožuje vodo, potem se lahko skupaj odpravita na plavanje in če vam lokacija to dopušča, lahko s njim trenirate tudi čim daljši skok v vodo. Pred tem seveda temeljito preverite teren.

Zganjanje živali se sliši hujše, kot je v resnici; gre za šport, ki je primeren predvsem za ovčarske pse – od tod tudi poimenovanje športa v angleškem jeziku – sheepdog. Če vaš ovčar prekipeva od energije, mu bo morda prav ta aktivnost potešila naravne nagone.

Potem je tukaj še delo z nosom in sledenje ter kopica drugih aktivnosti, ki jih morda na prvi pogled ne bi uvrstili med rekreacijo in šport, pa vendar so zanimive aktivnosti, ki vam lahko odprejo popolnoma nov svet, predvsem pa med vami in vašim psom ustvarijo čudovito vez.

Lena Gregorčič

error: Kopiranje teksta ni mogoče.