Zanimivo

3 načini, kako vam pes pove, da vas ima rad

Čeprav vam pes ne more povedati z besedami, da vas ima rad, vam pa to dnevno kaže na različne načine. 

Obstaja veliko načinov za izraz ljubezni, namig ušesa, ko sliši vaš glas, ali pa stisk k vašemu telesu ob vsaki možni priložnosti. Tudi v teh primerih na svoj način pove, da vas ima neizmerno rad.

Dobrodošlica ob vsakem prihodu domov

Vstopite skozi vhodna vrata in vas nestrpno pozdravi vaš pes, ki maha z repom, z igračo v ustih – in verjetno tudi veliko skače. To je prava ljubezen.

Pogled v oči

Brian Hare strokovnjak za pse pravi, da ko vas pes pogleda v oči, vas »objame z očmi«. Kaj se pravzaprav zgodi v trenutku pogleda? »Ko vas pes pogleda, se sprosti oksitocin – hormon sreče. Očesni stik resnično izraža ljubezen vašega psa,« pojasni Hare.

Skupno zehanje

Vsi smo že slišali, da je zehanje nalezljivo, pa ste vedeli, da psi doživljajo enak občutek? Nedavna študija (Live Science) je pokazala, da je zehanje znak empatije. V omenjeni študiji so psi pogosteje zehali, ko so zehali njihovi lastniki, v primerjavi z zehanjem neznancev. Težko verjamete? Preizkusite, samo ne bodite žalostni, če vaš pes takoj ne zazeha nazaj. Morda ne bo prepoznal zehanja in se namesto tega sprašuje, zakaj mu kažete svoj nasmeh.

A, pozor, zehanje je tudi pogost miritveni signal, s katerim pes kaže na stisko.

 

 

Vir: The dog people

error: Kopiranje teksta ni mogoče.