Bogati newyorčani ‘pasjim varuškam’ plačujejo 130 dolarjev na dan

nycdoggies
Bogati prebivalci New Yorka za svoje pasje prijatelje najemajo pasje sprehajalce, ki jih odpeljejo iz mesta, da se psi naužijejo svežega zraka.

Pasji sprehajalci psa ‘poberejo’ na njegovem naslovu v en izmed elitnih sosesk, običajno v Sohu ali na Upper West Side s posebnim avtomobilom, ki ima vso potrebno opremo za prevoz psov. Nato jih odpeljejo dobro uro vožnje ven iz mesta, na dolg sprehod po pohodniških poteh, kjer se psi lahko naužijejo svežega zraka, ki ga v njihovih zlatih kletkah primanjkuje. Tak dnevni izlet stane med 80 in 130 dolarji.

Za tem stojijo podjetja, ki skrbno izberejo varuške in pse razdelijo v skupine tako, da so čimbolj kompatibilni, glede na osebnost psa. Pohod običajno traja okrog pet ur.

nycdoggies

”Mestni psi, ki živijo v zelo kontroliranem in sterilnem okolju, mnogo svojih pasjim impulzov nikoli ne izživijo,” je dejala direktorica NYC Doggies, ki opravlja tovrsten posel. ”Izlet jim koristi fizično, še bolj pa psihično, saj se psi lahko svobodno sprostijo v naravi in dobijo senzorično izkušnjo. Ne le, da postanejo drugačni, tudi ko se vrnejo v mestno življenje, obdržijo nekaj tega v sebi,” je še dodala.

Mi pa dodamo samo: blagor psom, ki lahko vsak dan po mili volji raziskujejo naravo in živijo življenje, za kakršnega so ustvarjeni.