Zanimivo

Deklica in psička, ki sta preživeli 11 dni v sibirski divjini, dobili svoj kip

vir: whitewolfpack.com
Na letališču v ruskem Yakutsku so postavili kip deklice Karine in njene psičke Naide, ki je posvečen njuni vztrajnosti.

Konec julija leta 2014 se je Rodion Chikitova, ki z družino živi v oddaljenem delu Rusije, odpravil na izlet do svoje, še bolj oddaljene vasi. Ne da bi vedel za to, mu je v gozd sledila njegova 4-letna hči Karina, z njo pa se je odpravila psička Naida. Karinina mama je mislila, da je mož hčer vzel s seboj, toda tega ni mogla preveriti, saj je tukaj ni telefonske povezane. Z možem sta se slišala čez nekaj dni, ko je prispel v svojo vas in z grozo sta ugotovila, da deklice ni z njim.

siberiantimes.com/SakhaPress

Deklico so iskale reševalne ekipe po zraku in zemlji, toda o Karini ni bilo sledu. Eden izmed reševalcev se je moral med iskanjem celo spopasti z medvedom. Take informacije in dejstvo, da je bila dnevna temperatura v tistih dneh okrog 40 stopinj, so grozo staršev še povečevale.

Po devetih dneh se je v vas, kjer je živela Karina z družino, vrnila psička Naida. ”To je bil trenutek, ko smo bili prepričani, da Karine ni več in je usahnilo še zadnje upanje, saj je bila prisotnost psičke ob njej edino, kar nam je dajalo upanje. Noči so namreč izredno mrzle, temperature se spustijo tudi pod ničlo in edino tako, da bi jo psička grela, bi deklica lahko preživela” je dejal eden izmed reševalcev.

Toda psička je reševalce vodila do deklice in dva dni zatem (skupno po 11 dneh) so jo reševalci našli izmučeno, toda živo. Karina, ki je imela tedaj le 3 leta in 7 mesecev, je preživela tako, da je pila rečno vodo in jedla jagodičevje, posteljo pa si je naredila v globoki travi.

Nasveti Moj pes

Poglej vse nasvete

error: Kopiranje teksta ni mogoče.