Strokovnjaki razkrivajo skrivnost, da bo vaš ljubljenček bolj srečen

13. maja, 2022

Sreča hišnega ljubljenčka je, kot pravijo, odvisna od izbire pravega ležišča. Izbira prave postelje za psa ali mačko se morda zdi preprosta naloga, vendar je to lahko velik podvig.

Napačna postelja lahko popolnoma spremeni zdravje, srečo in dobro počutje hišnega ljubljenčka.

Hišni ljubljenčki pokažejo, da jim ležišče ni všeč

Psi preživijo več kot pol dneva na svojem ležišču (spanje in poležavanje), še več časa mladički, zato je zelo pomembna izbira pravega ležišča. Toda kako vedeti, ali hišni ljubljenček ni zadovoljen s svojo posteljo?

Strokovnjaki razkrivajo, da je prvi znak, da psu ne ustreza ležišče to, da noče spati na njem. Čeprav se to morda zdi očitno, mnogi lastniki to zamenjajo za slabo vedenje ali preprost primer, ko hišni ljubljenček želi biti bližje svojemu lastniku.

Kakšno ležišče torej izbrati?

V velikih posteljah se lahko majhni psi in mačke počutijo preveč ranljive. Ravne postelje lahko povzročajo bolečine v sklepih starejših hišnih ljubljenčkov. Če je hišni ljubljenček mladiček, ki je nagnjen k žvečenju vsega, se odločite za ležišče, odporno proti žvečenju.

Za starejšega psa izberite trden material, kot je spominska pena, za lajšanje bolečin v sklepih. Mačja drevesa so lahko za mačke popolna rešitev vse v enem: nudijo posteljo za spanje, dvignjene police za sedenje in praskalnik.

 

Vir: Yahoo finance