Nasveti Zdravje & nega

4 točke skrbi in nege za hišne ljubljenčke v jeseni

Vsak letni čas ima svoje posebnosti – tu je nekaj pomembnih stvari, ki vam bodo v pomoč pri varnosti in skrbni negi hišnega ljubljenčka.

Klopi

Čeprav jih je največ v spomladanskih mesecih, je število odraslih klopov večje jeseni kot v katerem koli drugem delu leta. Pomagajte si z zaščitnimi sredstvi pred klopi in bolhami. Vsak dan psa ali mačko preglejte in se preventivno izogibajte igri ter sprehodom v visoki travi.

Temperatura

Jesen je čas, ko se temperatura v dnevu močno spreminja. Svojemu ljubljenčku vedno zagotovite dovolj vode. Samo zato, ker se je vreme ohladilo, ne pomeni, da vaš ljubljenček ne potrebuje veliko pitja.

Noč čarovnic

Če boste pripravljali zabavo za noč čarovnic, poskrbite da vaš pes ali mačka ne bosta prišla v stik s čokolado in bomboni. Če imate črno mačko, poskrbite, da bo v času zabav doma, saj je  znano, da ljudje med prazniki izvajajo različne “čarovniške trike” s črnimi mačkami, zato jo zaščitite.

Nega

Redno krtačenje hišnega ljubljenčka bo ohranjalo njegovo dlako lepo in zdravo. Po vsakem kopanju pa dosledno poskrbite, da bo vaš ljubljenček popolnoma suh, da se izognete nepotrebnim prehladom.

 

Vir: Mypet

error: Kopiranje teksta ni mogoče.