Zdravje & nega

Reiki za živali: Psi in mačke, deležni terapij v zavetišču, hitreje dobijo nov dom

Foto: adobestock

Reiki za živali je zdravljenje oz. vzpostavitev ravnovesja na vseh nivojih, z univerzalno energijo, s stikom srce-srce, z empatijo, v odsotnosti ega, pričakovanj in besed. Pri Reikiju za živali se ne postavlja diagnoze, to mora postaviti veterinar.

Z Ireno Skočir Jeriha, certificirano Reiki terapevtko za živali, ki deluje preko društva Dotik enosti, smo se pogovarjali o poteku reiki terapij in blagodejnih učinkih na živali.

Za začetek razloži, da gre pri Reikiju za kanaliziranje univerzalne življenjske energije, kjer je terapevt samo prevodnik in ne dodaja svoje energije. Znanstveno je dokazano, da terapevtove dlani med terapijo sevajo bio magnetne Alpha in Theta valove v frekvencah od 7 Hz do 10 Hz.

Promocijsko sporočilo

Reiki z dotikom, foto: Igor Urbančič

Za živali je najprimernejša terapija na daljavo

Reiki se lahko izvaja na tri načine: s polaganjem rok, ob navzočnosti v istem prostoru in na daljavo ter kombinacijo obeh.

Za žival je najprimernejša na daljavo, kjer ni motečega vpliva fizične prisotnosti terapevta. »Živali sprejemajo reiki kot nekaj naravnega, ker one dejansko živijo, v svetu energijskih povezav in telepatskih komunikacij, v sedanjem trenutku, brez motenj, ki so značilne za nas – delovanje uma in miselnih vzorcev,« pove.

Zakaj izbrati Reiki za živali?

»Reiki je nežen, neinvaziven, ne more se predozirati in ne more škodovati. Ne povzroča stresa, neugodja, bolečin, a ima kljub temu odlične rezultate,« pojasni sogovornica in doda, da vzpostavlja ravnovesje v fizičnem in psihičnem telesu živali. Reiki pomaga telesu živali, da se začne le-to samo zdraviti.

Terapevtka v svoji večletni praksi opaža, da je reiki zelo priporočljiv in uspešen pri:

  • hitrejšem okrevanju po različnih posegih oz. poškodbah,
  • pripravi na operacije (žival se umiri in je popolnoma sproščena),
  • hitrejšem vklapljanju živali iz zavetišča v nov dom,
  • lajšanje vsakodnevnih tegob starejšim živalim,
  • podpora osamljenosti (če so skrbniki večji del dneva odsotni),
  • priprava na njihovo potovanje v svetlobo in hkrati psihološka podpora skrbnikom v teh stresnih obdobjih priprave na slovo in na čas žalovanja. Slovo se doživi bolj na miren in ljubeč način.

Še posebej blagodejno vpliva na živali v zavetiščih

Reiki je primeren za vse živali, tako za hišne, rejne in tiste, k živijo v naravi. Irena Skočir Jeriha ima največ stikov s psi in mačkami, terapije pa je izvajala tudi ostalim živalim, kot so ptice, krave, ovce in srne.

Posebno poglavje, pove, so živali v zavetiščih. Reiki terapevti potrjujejo, da živali, ki so deležne terapij v zavetiščih prej najdejo nov dom. Pred terapijo ljudje vidijo in čutijo pri živali strah, stres, bolečino, po njej pa ponovno zasijejo iskrice v njihovih očeh, postanejo mirnejši, vibrirajo z drugačno energijo. In to seveda začutijo potencialni posvojitelji. »Muco, slepo na eno oko so v roku meseca dni posvojili in odpeljali v nov, več kot 100 km oddaljen dom,« Irena z veseljem pove svojo izkušnjo po izvajanju terapij v zavetišču za živali.

Foto: adobestock

Potek Reiki terapije

Sogovornica pove, da jo skrbnik živali, ki želi terapijo, kontaktira in pove s kakšnimi težavami se sooča njegova žival. Pošlje ji tudi fotografijo živali, iz katere je razviden njen obraz in njeno ime, potem se dogovorita za čas terapije. »Preden začnem posredovati reiki, skrbnika obvestim o začetku terapije, da svojo žival lahko opazuje. Same priprave na terapijo trajajo približno 15 min, čas terapije pa je dejansko odvisen od živali, v povprečju od pol do ene ure, včasih tudi več kot uro. V času terapije se povežem z živaljo in vzpostavim pretok energije. Med sprejemanjem Reikija se običajno žival umiri, uleže in kaže zadovoljstvo,« pojasni terapevtka in doda, da so prvi rezultati običajno vidni že po prvi terapiji.

Pri kroničnih boleznih so seveda potrebne ponovitve, ravno tako pri stresnih situacijah, ki se v domačem okolju ponavljajo. Enkratna terapija je priprava na operacijo, priprava na selitev, priprava na odhod čez mavrico …

Zaradi tesne povezanosti skrbnika in živali se določen vzorec problemov pri živali preseka le, če se skrbnik svojega problema reši. »Če je v nas mir, zadovoljstvo in veselje, se to odraža na vseh živih bitjih v naši okolici,« zaključi.

Preberite tudi, katere dopolnilne metode zdravljenja poznamo v veterini pri nas.

error: Kopiranje teksta ni mogoče.