5 uporabnih gospodinjskih trikcev – za pasje skrbnike

7. novembra, 2018
Poleg neizmerne ljubezni nam kosmatinci prinašajo tudi posteljo, polno dlake, polulan kavč, praske na novi leseni omarici … Nekaj uporabnih trikcev za lažje življenje.

1. Gumijaste rokavice – odlično pobirajo pasjo dlako

Se samo pri nas doma zdi, da je pasja dlaka povsod, ampak zares povsod? Ko je res kritično, so zelo uporabne gumijaste rokavice, na katere se pasje dlake kar lepijo. Z njimi ‘potujete’ skozi predele, ki jih želite očistiti.

2. Soda bikabona očisti pasji urin

Če se zgodi, da se pes polula (ali pobruha) na primer na preprogo, bo madež in vonj najhitreje očistila vsestranska soda bikarbona. Posujte sodo, pustite 20 minut in nato posesajte. Po potrebi, če se je madež že zasušil, preden smo ga opazili, ga predhodno zdrgnemo z mokro brisačo, nato sledi postopek s sodo.

3. Praske na pohištvu – v orehu je rešitev!

Praske na lesenem pohištvu lahko reši oreh oz. orehovo olje, ki se zažre v les in vsaj malo popravi škodo. Za manjše praske vzemite jedrce oreha in z njim podrgnite po praskah, toliko, da se bo nekaj olja vpilo v pohištvo.

4. Z lepilnim trakom nad dlako na oblačilih

Čas za službo, vaša obleka pa polna dlake? Najhitreje bo rešitev ponudil lepilni trak, tisti najširši, da zajame največ površine.

5. Nad dlake s čistilcem za okna

Tona pasje dlake globoko zažrta v preprogo? Povlecite nekajkrat skoznjo s čistilcem za okna in pripravite sesalnik.