Življenje s psom

4 zabavne stvari, ki jih lahko počnete s psom v zimskih dneh

Shutterstock.com
Pogosto se lastniki psov bojijo, da bi sneg in mraz škodovala pasjim šapam, zato ostanejo v zaprtih prostorih.

Torej, kaj početi, ko je zunaj sneg in pes potrebuje vadbo? Tu je nekaj zabavnih predlogov.

Skrivalnice

Za pse je zelo zabavno iskanje žoge, vrvi, palice ali najljubše igrače v snegu, saj na ta način spodbujajo vohalne sposobnosti. A pozor, če je temperatura pod lediščem, naj igra na snegu traja le kratek čas, da se pes ne prehladi. Pozorni bodite na znake bolečine, nelagodja (cviljenje, dvigovanje tačk ali rep med nogami).

Sankanje

Če psu zaupate, da je brez povodca, mu dovolite, da vas lovi po hribu ali pa se skupaj usedita na sanke. To je lahko zelo zabavno za vso družino in je popoln način, da se gibate na svežem zraku ter porabite odvečno energijo.

Skijoring

To je način rekreacije, ko se pripnete na svojega psa (ki rad teče) in se odpravite na tek na smučeh. Še posebej je zabavno za pse, ki so dovolj močni (večje pasme) in so dovolj usposobljeni, da ubogajo ukaze, kot sta stop in zavijanje. Ključno pa je, da imate prave pasove za svojega psa, da ne boste tvegali poškodb hrbta in sklepov. Psa obujte v čevlje z oprijemom, da mu ne bo drselo in da so njegove tačke zaščitene pred snegom in ledom.

Sprehajanje

Radi hodite v hribe tudi pozimi, vzemite s sabo tudi psa, saj mu bo tekanje po snegu zelo všeč. Všeč mu bo tudi samo sprehod po zasneženem mestu, v tem primeru ne pozabite obrisati soli s tačk, ko se vrnete s sprehoda.

B.R.