Življenje s psom

6 hitrih in preprostih načinov za lajšanje pasjega dolgčasa

Ko je psom dolgčas, se pogosto zgodi, da počnejo stvari, ki nam niso všeč, zato v takih primerih psa miselno in fizično zaposlimo. To lahko storite na več različnih načinov.

Ne glede na to, ali imate mladega ali že starejšega psa, velikega ali majhnega – potrebuje zabavo. Da bo vaš pes v fizični in psihični kondiciji, izberite med interaktivnimi dejavnostmi in se skupaj zabavajte.

1. Igra skrivalnic

Skrivanje priboljškov po stanovanju in iskanje le teh je ena najbolj vsestranskih iger, ki jo psi obožujejo. Eno od različic skrivalnic se lahko igrate tako rekoč kjerkoli, priboljšek skrijete v eno od rok, pes pa naj ugotovi, v kateri roki je.

 

2. Igra vlečenja

Tudi igra vlečenja je za pse zelo zanimiva in hkrati ne spodbuja agresivnosti. Če nimate vlečne igrače, jo lahko naredite sami iz flisa ali starih majic.

Naredi sam: Šnofžoga, samozaposlitvena igrača za pse

3. Spremenite rutino hoje

Vsakodnevni sprehodi po isti poti postanejo dolgočasni tako za vas kot tudi pas. Sprehod popestrite tako, da raziščete nove poti in spremenite tempo hoje. Če svojemu psu dovolite, da spoznava zanimive vonjave v okolici, se bo na ta način veliko novega naučil in mu bo sprehod zanimiva dogodivščina.

 

4. Trening poslušnosti

Odlična vadba za pasje možgane je učenje novega ukaza. Nekaj ​​10-minutnih sej na dan, ko psa učite novih trikov in ukazov mu bo vzelo veliko energije.

 

5. Dajte svojemu psu preprosto delo

Naj vam pes pomaga pri opravilih ali vsakodnevnih rutinah. Naučite ga pospravljati njegove igrače ali pa praznjenje košare za perilo. Vključevanje psa v vsakodnevna opravila lahko pomaga razbremeniti dolgčas, hkrati pa pomaga graditi njegovo samozavest in srečo.

 

6. Predstavite svojega psa novim ljudem in krajem

Izpostavljanje psa novim ljudem in krajem je pomemben del socializacije kužka, tudi za starejše pse. Peljite ga na izlet v neznano mesto, da spozna nove vonje, zvoke in tudi ljudi.

 

Vir: Puppy Leaks

error: Kopiranje teksta ni mogoče.