Nasveti Zanimivo Življenje s psom

9 načinov, kako ohraniti spomin na vašega pasjega prijatelja

Izguba ljubljenega psa je lahko izjemno težka izkušnja, a obstaja več načinov, kako ohraniti spomin nanj, ki vam hkrati nudi tudi tolažbo med procesom žalovanja.

Obeleževanje spomina na psa vam omogoča, da slavite njegovo življenje, cenite nepozabne skupne trenutke in ohranjate njegov duh pri življenju.

Zbrali smo 9 idej, kako počastiti spomin na svojega psa, vsak pa naj sledi sebi in svojim občutkom pri tem pa tudi svojemu procesu žalovanja.

Zasadite spominski vrt

Izberite mirno mesto na domačem vrtu in posadite njegove najljubše rože ter dodajte posebno ploščico ali kamen z njegovim imenom.

Shranite odtis tačke

Dandanes so na voljo paketi za varen odtis pasje tačke, brez strupenih kemikalij, ki vam omogoča oprijemljiv spomin ljubljenega spremljevalca.

Ustvarite spominsko knjigo

Sestavite spominsko knjigo, ki opisuje življenje vašega psa. Vključite fotografije, zgodbe in anekdote, ki ujamejo njegovo osebnost, dogodivščine in vse posebne trenutke, ki ste jih preživeli skupaj.

Donirajte organizaciji za zaščito živali

Počastite spomin na svojega psa tako, da podprete organizacijo za zaščito živali v imenu psa. To dejanje prijaznosti bo zagotovilo, da zapuščina vašega psa živi naprej in pomaga drugim živalim v stiski.

Posvojite drugega psa

V redu je, če potrebujete nekaj časa, da bi posvojili drugega psa. A prav posvojitev psa, ki mu zagotovite ljubeč dom vam daje priložnost, da delite svojo ljubezen in nadaljujete dediščino psa, ki ste ga izgubili.

Naročite umetniško delo

Proslavite edinstveno osebnost svojega psa tako, da naročite umetniško delo po meri, izberete najljubšo možnost: sliko, digitalno ilustracijo, kip …

Psu posvetite klopco

Izberite lokacijo, kjer ste s psom preživljali skupne trenutke in dajte vgravirati njegovo ime na klop, da bodo lepi spomini živeli večno.

Postavite žaro na posebno mesto

Za mnoge lastnike hišnih ljubljenčkov ohranjanje pepela njihovih psov v bližini ponazarja povezanosti. Izberite žaro, ki odraža osebnost ali najljubše stvari vašega psa in jo položite na izbrano mesto v svojem domu.

Ustvarite kos nakita

Če iščete edinstven in globoko oseben način za spomin na svojega psa, vam lahko izdelovalci nakita del pepela vključijo v obesek ali prstan.

 

Vir: Dog Time

error: Kopiranje teksta ni mogoče.