Življenje s psom

Kako izbrati prave pasje igrače za psa?

Pasje igrače so ena sama sreča za hišne ljubljenčke, za lastnike pa je lahko izbira pravih težka odločitev. Pomembno je, da so pasje igrače varne, trpežne in predvsem zabavne.

Psom so običajno najbolj privlačne tiste stvari, ki so najbolj nevarne. Zato se izogibajte nakupu igrač, ki imajo ostre, koničaste dele. Prav tako pred psom pospravite vrvice, trakove, gumice, otroške igrače, hlačne nogavice in karkoli drugega, kar bi lahko zaužili.

Promocijsko sporočilo

Igrače naj bodo prave velikosti

Vse pasje igrače morajo ustrezati trenutni velikosti vašega psa. Na primer, žoge morajo biti dovolj velike za prenašanje, vendar ne premajhne, da jih ne more pogoltniti.

Igrače iz gume

Igrače za pse iz zelo trde gume so odlične za ljubljenčke z veliko energije. Na voljo so v različnih oblikah in velikostih, ki so zabavne za žvečenje, prenašanje, hkrati pa so tudi trpežne.

Interaktivne igrače

Igrače, v katere lahko skrijete pasje priboljške, so še posebej priljubljene, saj lahko taka interaktivna igrača primerne velikosti mladička ali odraslega psa zaposli za več ur. Tudi pri sestavljankah so priboljški skriti v predelih in pes mora ugotoviti, kako do njih. Ko vaš ljubljenček reši prvo težavnostno stopnjo, lahko nadaljuje na naslednjo stopnjo.

Plišaste igrače niso primerne za vse pse

Mehke plišaste igrače so dobre za različne namene, vendar niso primerne za vse pse. Pri nekaterih psih mora biti plišasta igrača dovolj majhna, da jo lahko nosi s seboj. Za pse, ki želijo raztrgati igračo, naj bo njegova igra pozorno nadzorovana. Izogibajte se tudi mehkim igračam, ki imajo v svoji sredini piskajočo napravico, ki bi jo ob trganju lahko zaužil.

Tedenska menjava igrač

Ne glede na izbrane igrače jih tedensko menjajte, da ima pes naenkrat na voljo samo štiri ali pet igrač. Če ima svojo zelo priljubljeno igračo, naj jo ima vedno v svoji bližini, sicer pa naj ima dostop do igrač, ki ponujajo različne načine uporabe.

 

Vir: PupLife

error: Kopiranje teksta ni mogoče.