Koga v družini ima kuža najbolj rad?

Vsak v hiši se ponavadi trudi, da bi ga imel kuža najbolj rad, kar pa ni lahko doseči, saj pasje ljubezni ni mogoče pridobiti kot denimo, človeške.

Še zlasti na začetku se bo skušal vsak družinski član novemu psičku na različne načine kar najbolj prikupiti, tudi s popuščanjem.

Rezultat tega je, da bo pes svoje dvonožne družinske člane po svojih kriterijih ‘popredalčkal’, saj bo s svojim izjemnim notranjim občutkom hitro dognal, s kom lahko manipulira in prestopa mejo dovoljenega in koga mora ubogati.

Načeloma ima (pri skrbni družini) pes rad vse družinske člane, vsakega po svoje in seveda, po pasje. Nekoga ima najbolj rad pri igri, drugi mu je všeč, ker mu pripravlja hrano, tretjega pa zato, ker ga redno pelje na sprehod. Psu pa nedvomno ne bodo všeč preveč vsiljivi, grobi in nepredvidljivi družinski člani. Odraščajoči organizem potrebuje stabilnega človeka, ki mu bo lahko zaupal in pri katerem bo natančno vedel, kako se bo odzval na njegova dejanja.

Psu pa nedvomno ne bodo všeč preveč vsiljivi, grobi in nepredvidljivi družinski člani.

Raziskave vedenja psov kažejo, da ima pes najbolj rad tistega, ki ga vodi na sprehod in se z njim ukvarja. Na drugi strani pa druge raziskave govorijo, da pes najbolj ‘ceni’ aktivno, njemu posvečeno igro in da pol ure sprehoda za psa ni isto kot pol ure intenzivne igre – pes se bo raje zategel k tistemu, ki se z njim intenzivno igra.

Če verjamete, da niste najljubša oseba vašega psa in bi to radi postali, je najboljši nasvet torej tak: psa hranite, ga peljite na sprehod in se nato z njim še aktivno poigrajte, vsaj pol ure na dan, ko ste tam samo vi in vaš pes.

Preberite tudi:

postelja

Pozor, pes v postelji

...  da ali ne? Mnenja so različna, vsak posameznik pa zase najbolje ve, ali mu to odgovarja ali ne. Tisti, ki psov nimajo, so običajno ...

lajanje

50 odtenkov lajanja

Če želimo svojega psa razumeti, ni dovolj, da razumemo le njegovo telesno govorico, ampak moramo razumeti tudi glasove, ki jih oddaja. Najmanj, kar ...

charlie

Heroji na štirih tačkah – 7 zgodb

...  sina. Ta je sredi noči doživljal hudo dihalno stisko in kuža je tako dolgo budil lastnico, da se je zbudila in dojela, kaj se ...

Woman Dog Puppy Hug Vizsla Love Old Young Cute

17 resničnih misli o psih

...  veliko najsrečnejših dni v življenju, pa tudi enega najbolj žalostnega. (neznan) Dom je tam, kjer je moj pes. (neznan)  ...