Tiskana številka: december/januar 2019

Izšla je nova številka revije Moj pes, ki vas že čaka na prodajnih policah.
  • V središče smo tokrat postavili učenje ‘pasje govorice’. Internet je poln video posnetkov na prvi pogled zares ljubkih pasjih situacij, a kdor razume pasje signale, hitro ve, da gre velikokrat za pse v veliki stiski. Zato je za prijetno sobivanje psa in človeka zelo pomembno, da se skrbnik nauči govorice svojega štirinožnega prijatelja. S pomočjo največjih strokovnjakov s tega področja smo opisali nekatere najpogostejše signale, ki nam jih v določenih situacijah in stiskah kažejo psi in ki ne smejo biti spregledani.
  • Obiskali smo slepo psičko Luno in njeno skrbnico Janjo, ki nam je povedala čustveno izpoved o Luninem rojstvu, izredno slabih napovedih veterinarjev, nekajmesečnem boju za preživetje … Danes je Luna zdrava in živahna psička, ki je slepota ne ovira pri raziskovanju.
  • V rubriki Zdravje&Nega smo se tokrat posvetili sladkorni bolezni, ki je pogosta diagnoza pri pasjih prijateljih, a s pravim pristopom se lahko dokaj kakovostno živi. O tem piše veterinar Boštjan Vidic. Poleg tega pa smo se posvetili tudi negi dlake, strokovnjaki s področja so nam povedali nekaj namigov in nasvetov.
  • Čeprav je mraz in zgodnja tema, to ne sme biti razlog, da bi psa (in sebe) prikrajšali za sprehod v naravi. Urška Krivec v tokratnem članku svetuje, kaj početi s psom pozimi, katere športe lahko v tem času skupaj ‘uganjamo’. Ker pa je tema res zgodaj, svetujemo še nekaj idej za večerno ‘možgansko telovadbo’ s kavča.
  • Za pasmo meseca smo tokrat izbrali: Bradati škotski ovčar, med redkimi pasmami pa predstavljamo: Entlebuški planšarski pes.
  • V prehrani tokrat o surovi prehrani, kateri so razlogi za in proti ter na kaj je treba paziti … Ne manjkajo pa tudi namigi za slastne pasje priboljške.
  • Na izlet smo se podali v topli izvir Klevevška toplica, kjer se lahko kopamo celo leto.
  • Med pasjimi prijatelji je tokrat v reviji dobil prostor hrček, ter vse, kar je treba vedeti o skrbi zanj.

 

Preberite tudi:

vir: DZZŽ Posavje/FB

Kje je Bobi in kdo bo odgovarjal?

DZZŽ Posavje je pred kratkim na svojem Facebook profilu objavilo članek z naslovom Kje je Bobi št.6 in kdo bo odgovarjal? Brez cenzure. ''V Posavj ...

PES NI DARILO

Zakaj pes ni primerno darilo?

Veliko otrok sanja o trenutku, ko iz velike rdeče škatle s pentljo skoči majhen in puhast pasji mladiček. Starši, dedki, babice, tete in strici  ...

pes ki je okrasek

Božično drevo, odporno na pse in mačke

Niso vsa božična drevesca varna za hišne ljubljenčke in če kuža zgrize okrasek ali poje okrasni trak, vse to lahko prinese precej nevarne situac ...

filmm

Prihaja nov pasji film – ‘A Dogs Way Home’

...  začetku januarja se lahko veselimo novega 'pasjega' filma: A Dog's Way Home. Gre za ...  Watson. V ameriške kinematografe ...