Aktualna številka Aktualno

Tiskana številka: december/januar 2019

Izšla je nova številka revije Moj pes, ki vas že čaka na prodajnih policah.
  • V središče smo tokrat postavili učenje ‘pasje govorice’. Internet je poln video posnetkov na prvi pogled zares ljubkih pasjih situacij, a kdor razume pasje signale, hitro ve, da gre velikokrat za pse v veliki stiski. Zato je za prijetno sobivanje psa in človeka zelo pomembno, da se skrbnik nauči govorice svojega štirinožnega prijatelja. S pomočjo največjih strokovnjakov s tega področja smo opisali nekatere najpogostejše signale, ki nam jih v določenih situacijah in stiskah kažejo psi in ki ne smejo biti spregledani.
  • Obiskali smo slepo psičko Luno in njeno skrbnico Janjo, ki nam je povedala čustveno izpoved o Luninem rojstvu, izredno slabih napovedih veterinarjev, nekajmesečnem boju za preživetje … Danes je Luna zdrava in živahna psička, ki je slepota ne ovira pri raziskovanju.
  • V rubriki Zdravje&Nega smo se tokrat posvetili sladkorni bolezni, ki je pogosta diagnoza pri pasjih prijateljih, a s pravim pristopom se lahko dokaj kakovostno živi. O tem piše veterinar Boštjan Vidic. Poleg tega pa smo se posvetili tudi negi dlake, strokovnjaki s področja so nam povedali nekaj namigov in nasvetov.
  • Čeprav je mraz in zgodnja tema, to ne sme biti razlog, da bi psa (in sebe) prikrajšali za sprehod v naravi. Urška Krivec v tokratnem članku svetuje, kaj početi s psom pozimi, katere športe lahko v tem času skupaj ‘uganjamo’. Ker pa je tema res zgodaj, svetujemo še nekaj idej za večerno ‘možgansko telovadbo’ s kavča.
  • Za pasmo meseca smo tokrat izbrali: Bradati škotski ovčar, med redkimi pasmami pa predstavljamo: Entlebuški planšarski pes.
  • V prehrani tokrat o surovi prehrani, kateri so razlogi za in proti ter na kaj je treba paziti … Ne manjkajo pa tudi namigi za slastne pasje priboljške.
  • Na izlet smo se podali v topli izvir Klevevška toplica, kjer se lahko kopamo celo leto.
  • Med pasjimi prijatelji je tokrat v reviji dobil prostor hrček, ter vse, kar je treba vedeti o skrbi zanj.

 

error: Kopiranje teksta ni mogoče.