10 najlepših citatov ob izgubi psa

18. maja, 2021
Slovesa človekovega najbolj zvestega prijatelja se boji prav vsak (dober) lastnik psa. In le tisti, ki je psa že kdaj izgubil, lahko razume bolečino slovesa  …

Pobrskali smo za najlepšimi citati, ki naj bodo v tolažbo vsem, ki svojih štirinožnih prijateljev ne boste nikoli pozabili …

  1. Včasih je izguba štirinožnega prijatelja bolj boleča od izgube človeka. Zakaj? Ker se vam s psom nikoli ni bilo treba pretvarjati, da ga imate radi. (Amy Sedaris)
  2. Če v nebesih ni psov, potem si po smrti želim iti tja, kamor so šli oni. (Will Rogers)
  3. Psi pridejo v naša življenja, da nas učijo ljubezni. Iz naših življenj odidejo, da nas učijo o izgubi. Nov pes nikoli ne bo nadomestil prejšnjega, razširil bo le vaše srce. Če ste v svojem življenju ljubili veliko psov, je vaše srce resnično veliko. (Erica Jong)
  4. Pes z nami ni celo naše življenje, a vendar naše življenje naredi celostno. (Roger Caras)
  5. V čemer smo enkrat uživali, tistega nikoli zares ne izgubimo. Kar globoko ljubimo, namreč postane del nas. (Helen Keller)
  6. Tisti, ki nikoli ni ljubil živali, ni zbudil dela svoje duše. (Anatole France)
  7. Resnica je, da za vedno žaluješ. Nikoli namreč zares ne preboliš izgube ljubljenega bitja; s tem se le naučiš živeti. In ko bolečino premagaš, nisi nikoli več isti. (Elisabeth Kubler-Ross)
  8. Vez s psom je tako dolga, kot so takšne povezave sploh mogoče. (Konrad Lorenz)
  9. Če bi obstajala merila, kdo bo prišel v nebesa, bi bil pes zagotovo tam. Tega za človeka ne morem reči. (Mark Twain)
  10. Smrt ljubljenega ti zlomi srce, a ljubezen pusti spomine, ki ti jih nihče ne more vzeti. (Misel iz enega od irskih nagrobnikov)

Katja Željan