4 načini, kako pomagati psu, da mu poleti ni prevroče

27. maja, 2022

Poletje je pred vrati in vročino občutijo tudi naši štirinožni prijatelji. Danes z vami delimo štiri nasvete, kako lahko pomagate psu, da mu bo malo manj vroče v poletni vročini.

Zakaj poleti psov ne smemo obriti in kaj se je zgodilo v Zavetišču Maribor?

Voda naj bo vedno z vami

Na vsak sprehod vzemite s sabo vodo za psa. Zelo priročne so pasje plastenke za vodo s posebnim pokrovom, ki služi kot skodelica za pitje. Na voljo so tudi prenosne posode za vodo, ki jih lahko napolnite iz navadne steklenice. Če opazite, da je vaš pes močno zadihan in se mu jezik širi, mu ponudite vodo.

Spremljajte njegovo vedenje

Če se vaš pes rad igra različne igre, bo to počel ves dan, ne da bi se zavedal, da mu je preveč vroče. Zato mu večkrat ponudite pijačo in počitek na hladnem.

Ohlajanje v bazenu

Kupite otroški bazen in ga postavite na dvorišče, da se bo pes lahko ohladil. Ali pa ga odpeljite k reki, potoku, ribniku ali jezeru, da se malce ohladi.

Notranje hlajenje

Klimatska naprava in ventilatorji bodo seveda pomagali vašemu psu ostati hladen v zaprtih prostorih. Veliko psov se v poletni vročini odloči za ležanje na hladnih keramičnih tleh namesto na postelji ali preprogi.

Kaj pa hladilni jopiči?

Za psa lahko kupite tudi hladilne blazinice, napolnjene z gelom, a bodite pozorni, da vam blazinic ne prežveči in poje gela.

Možna ohladitev je tudi s pomočjo hladilnega jopiča, a ta lahko pri psih z daljšo dlako prepreči kroženje zraka in prispeva k dodatnemu pregrevanju. Na mestu je tudi vprašanje, ali se hlad jopiča sploh prebije skozi dlako do kože.

 

Vir: Dogs naturally