5-letni policijski pes Riley v ponedeljek dal svoje življenje v policijski akciji

21. januarja, 2021
V ponedeljek se je v ameriškem Sacramentu zgodila tragična policijska akcija, ki je vzela življenje enega policista, policijskega psa, osumljenca, za življenje še enega policista pa se borijo.

Okrog desetih zvečer so oblasti ustavile avto, v katerem naj bi bil človek, za katerega so sumili, da je vpleten v zločin.

Voznik ni sodeloval in je peljal naprej ter se zaletel v zid. Ko so policisti in policijski pes pristopili bližje, da bi pes skušal splezati v avto skozi okno, so odjeknili streli. Na mestu sta bila mrtva 5-letni policijski pes Riley in 31-letni policist Adam Gibson.  Umrl je tudi voznik avtomobila. Za življenje drugega policista se borijo v bolnišnici.

Akcija je sprožila buren odziv na družbenih omrežjih, kjer se ljudje poklanjajo Adamu in Rileyu, ki sta za domovino dala svoje življenje.

”Včeraj zvečer je v mojem mestu v oboroženem spopadu umrl pes Riley. Star je bil 5 let, v službi policije pa 3 leta. Tudi policist je umrl na kraju nesreče. Si lahko vzamemo trenutek in se zahvalimo psom, kot je Riley, ki je dal svoje življenje, da bi branil nas? Riley, počivaj v miru.”