5 motivacijskih nasvetov – za tiste dni, ko se nam ne ljubi na sprehod

30. maja, 2019
Matheus Bertelli/Pexels
Sivo jutro, na pol je še noč, malo rosi, v postelji je tako toplo, vi pa morate s kosmatincem na sprehod. Znano?

Najverjetneje je le redko kdo, ki se vsak dan v letu sprehoda razveseli tako, kot njegov pes. Pridejo dnevi, ki so tako sivi, da bolj ne gre ali pa jutra, ko je treba z dežnikom in svetilko v roki v megli ‘tipati’ za vsak korak. Take dni pride prav malo motivacije.

1. Spomnite se, koliko sprehod pomeni vašemu psu

Ste se kdaj vprašali, zakaj so psi tako navdušeni, ko je čas za sprehod? Psi ne izbirajo sami, kdaj bodo šli ven, povsem so odvisni od nas. Za mnoge pse je sprehod vrhunec dneva. Ne gre le za rekreacijo, to je za veliko psov edina priložnost v dnevu, da gredo ven raziskovat. Sprehod da pomen in obogati pasjo rutino. Morda v razmislek za naslednjič, ko se vam res ne da …

2. Sprehod ohranja aktivne vas in vašega psa

Sprehod vam in vašemu psu izboljša možnosti za dolgo, zdravo življenje. Ne potrebujete teči maratonov, že 20 minut hoje ima za telo veliko koristi. Sprehod oba ohranja fit, tako telesno kot mentalno!

3. Dve muhi na en mah: sprehod z elementi treninga

Sprehod je lahko tudi priročen čas, da s psom opravita nekaj treninga. Trening na prostem je zaradi številnih motečih dejavnikov težji od treninga v dnevni sobi, pes mora biti bolj osredotočen in tak trening zahteva več mentalnega vložka. Kar prinese tudi boljše rezultate.

4. Sprehod kot mini raziskovalna avantura

Ni treba vedno po isti poti, sprememba bo dobro dela tako vam, kot pasjemu prijatelju.

5. Sprehod kot odličen čas za druženje

Komunikacija postaja vedno manj osebna, časa za pravo, pristno, osebno druženje pa je vedno manj. Sprehod s psom je lahko kakovostno preživet čas s prijatelji ali družinskimi člani. Psu pa bo malo dodatne pozornosti vsekakor ugajalo.