Aktualno

53 reševalnih psov preživelo letalsko nesrečo

To je neverjetna zgodba o letalski nesreči v ameriški zvezni državi Wisconsin, o reševanju reševalnih psov, o iskanju domov …

Nedavno so v letalo naložili 53 transportnih boksov s 53 reševalnimi psi za pot iz New Orleansa v Wisconsin. A letalo ni pristalo na cilju, ampak zasilno pristalo na zasneženem igrišču za golf.

Vodja gasilske enote, ki je bila prva na mestu nesreče, je iz letala vlekel boks za boksom. Vmes ga je zmotil eden od psov, ki je med trdim pristankom ušel iz boksa, skočil nanj in fa zasul s poljubčki hvaležnosti.

Takrat gasilec tega še ni vedel, a ta pes mu je kasneje spremenil življenje.

Začelo se je ob 9. uri zjutraj, ko so zaposleni na golf igrišču klicali gasilce. Letalo je strmo padalo proti igrišču, podrlo nekaj dreves,  se peljalo čez igrišče, nato pa se ustavilo pri tretji luknji.  “Katastrofalen pristanek,” so komentirali reševalci kasneje.

A kljub temu so vsi – vsi psi in vsa posadka – nesrečo preživeli, 3 člani posadke in nekaj psov pa je sicer utrpelo manjše poškodbe.

Zaposleni igrišča so pohiteli k letalu in izvlekli iz letala vse tri člane posadke, še preden so prišli gasilci. Ti so takoj začeli z reševanje psov.

Pse so nato po cesti s kombiji vozili do cilja, že pred potjo so jih pregledali veterinarji. Potrebovali so predvsem veliko pomiritve in tolažbe, nekaj pa tudi zdravstvene oskrbe. Psi so zatem iskali dom v zavetišču.

Enega od njih je posvojil vodja gasilcev – prav tistega, ki mu je skočil v objem. Ko je šel pogledat v zavetišče, je spet takoj tekel k njemu. Podpisal je papirje in ga poimenoval Marley. Marley se je tako pridružil dvema psoma, ki ju družina že ima. Oba sta ga sprejela, kot da se poznajo že leta, ker pa sta oba že malo starejša sta s prihodom novega bratca postala tudi bolj živahna in skupaj se podijo po hiši ter na sprehodih.

error: Kopiranje teksta ni mogoče.