Aktualno

6 let pogrešan: Ko je zagledal lastnika, ni nehal mahati z repom

Mali prijatelj, kot bi lahko prevedli njegovo ime Little Buddy, je bil nedavno najden na ulicah ameriškega mesta Missouri. Kot so povedali rešitelji iz centra za živali, n bil videti nič kaj drugačen kot ostali brezdomčki.

“Bil je umazan, ampak zdrav. Malo prestrašen, a hitro je topil srca prostovoljcev in zaposlenih pri nas, nobenega se ni bal,” so povedali. Le za zaprtimi vrati ni bil rad. Cvilil je in s tačko praskal po vratih, da bi ga nekdo spustil ven.

Že takoj so tudi ugotovili, da je čipiran, poslali so nekaj mailov, a odziva nanje ni bilo. “Njegov lastnik je sprva mislil, da gre za nekakšno digitalno prevaro,” so povedali v zavetišču, saj je od izginotja Little Buddyja minilo že 6 let. Nato pa je le poklical. In jokal od sreče že po telefonu. Tudi v zavetišču so bili zelo presenečeni, ko so izvedeli, od kdaj je pogrešan in kako daleč od doma je zašel.

Lastnik se je takoj usedel v avto in po 4 urah vožnje sta se spet srečala. “Kot da ne bi minilo niti 6 dni,” so snidenje opisali v zavetišču. Pes je takoj stekel k lastniku, z repom pa je menda mahal tako zelo, da je bilo videti, da ga bo kar odneslo. “Najprej je svojega lastnika podrobno prevohal, nato pa mu dal kup mokrih poljubčkov na nos. Čisto vsi smo bili v solzah,” so zaključili srečen konec zgodbe, katere šest let bo verjetno ostalo zavitih v skrivnost, ki jo pozna le Little Buddy.

 

Nasveti Moj pes

Poglej vse nasvete

error: Kopiranje teksta ni mogoče.