6 psom najbolj prijaznih držav

Se sprašujete, katere so psom najbolj prijazne države – ne z vidika potovanja, pač pa z vidika tamkajšnjega življenja?

Spletni portal www.topdogtips.com je med šesterico psom najbolj prijaznih držav uvrstil naslednje:

Avstrija: Je ena vodilnih držav v svetu v boju zoper krutost do živali, obenem pa ima zelo stroge zakone, ki se nanašajo na zaščito pravic živali. Prisotnost psov ta država pozdravlja praktično povsod, kjer je to mogoče.

Švica: V tej državi morate najprej opraviti tečaj in dokazati, da boste za žival dobro skrbeli, preden si omislite hišnega ljubljenca, kar velja tudi za pse. Psi so dobrodošli povsod, zanje morate obvezno skleniti tudi zavarovanje.

Nemčija: Pohvali se lahko z izjemno visokimi zdravstvenimi standardi v zavetiščih za pse, kjer psom omogočajo tudi vso potrebno oskrbo in treninge. Evtanazija psov je prepovedana, prav tako se zavzemajo proti posvajanju psov, ki bi nekomu postali darilo.

Madžarska: Madžari na svoje pse gledajo kot na družinske člane. Skrbijo tudi, da vsak pes dobi najmanj minimalno količino gibanja in vadbe vsak dan. Psi so dobrodošli v kavarnah in restavracijah. Prepovedano je imeti pse na verigah, za vse pse je obvezno mikročipiranje, strogo prepovedano pa je kupiranje pasjih ušes in repov.

Francija: Vsa glavna francoska mesta so znana po svoji prijaznosti do psov, saj jih pozdravljajo tako v kavarnah in restavracijah kot tudi trgovinah. Ker so bili Francozi v preteklosti znani kot tisti, ki so najmanj radi čistili za svojimi psi, se je država odločila za proaktivno delovanje ter zagotovila dovolj pasjih stranišč in vrečk, s katerimi lahko lastniki psov počistijo za svojimi ljubljenci.

Velika Britanija: Psom je v tej državi vstop dovoljen v parke, trgovine, hotele in muzeje. Še več, lepo vzgojeni psi imajo dovoljen vstop tudi v podzemno železnico. Za zlorabljanje živali in izživljanje nad njimi so določene precej visoke kazni: za zlorabljanje živali, denimo, lahko dobite tudi pet let zapora.