Aktualno

6 psom najmanj prijaznih držav

Nekatere države veljajo za psom izjemno prijazne, medtem ko za druge velja ravno obratno. Se sprašujete, katere države po svetu so psom najmanj prijazne?

Spletni portal www.topdogtips.com je med šesterico uvrstil naslednje:

Japonska:

Japonska dovoljuje množično usmrtitev psov in mačk. Po nekaterih statistikah naj bi tako vsak dan povsem legalno usmrtili okrog 500 psov in mačk. Še dodatnih 300.000 živali naj bi vsako leto kruto ubili. Tako v rekah in jezerih žalostno konča tudi veliko psov. Seveda so psi marsikje na Japonskem obravnavani kot pravi družinski člani, a splošna dobrobit psov in mačk ni na zavidljivi ravni.

Promocijsko sporočilo

Kitajska:

Krutost do živali in psov je na Kitajskem resen problem. Ne obstajajo niti zakoni, ki bi zaščitili dobrobit živali. Veliko psov na Kitajskem je zlorabljenih, dobro so znani tudi festivali pasjega mesa, saj ima uživanje pasjega mesa v tej državi dolgo tradicijo. Nove generacije si sicer prizadevajo za boljše ravnanje z živalmi in upati je, da bo napredek kmalu opazen.

Egipt:

Podobno kot Kitajska je tudi Egipt znan po slabem ravnanju z živalmi in pomanjkljivo zakonodajo, ki ne prepoveduje krutega ravnanja z živalmi. Veliko živali v tej državi tako še vedno živi v ujetništvu, slabo zaščitene so tudi divje živali. V nasprotju s Kitajsko v tej državi ni indicev, da bi se razmere, vključno z drugačnim mišljenjem ljudi o zaščiti živali, kmalu izboljšale.

Grčija:

Ta država se še vedno sooča z velikim problemom potepuških psov. Zato ne preseneča, da te pse zastrupljajo, da bi se jih preprosto ‘rešili’. Prav tako boste v Grčiji marsikje videli pse na verigah, brez hrane in ustrezne veterinarske oskrbe, kar velikokrat pripelje do počasne in boleče smrti. V letu 2015 je na ulicah Grčije živelo več kot milijon psov, število zapuščenih psov pa še vedno narašča.

Savdska Arabija:

V tej državi na pse gledajo kot ‘nečiste’ živali, zato niso ravno dobrodošli. Le majhen odstotek delovnih psov spada med hišne ljubljence. Še več, v več mestih so hišni ljubljenci popolnoma prepovedani.

Indija:

Po nekaterih podatkih naj bi v tej državi živelo kar 30 milijonov potepuških psov. Ne preseneča, da ima prav ta država največji delež t.i. uličnih psov. Statistika kaže, da 35 odstotkov smrti teh psov povzroči steklina, kar je največ na svetu.

error: Kopiranje teksta ni mogoče.