Akcija Psički za čisto Izolo ponovno uspela

9. maja, 2022
Fotografija je simbolična

Občina Izola in JP Komunala Izola sta v sodelovanju z izolskimi osnovnimi šolami uspešno ponovili akcijo Psički za čisto Izolo, katere glavni namen je spodbujanje lastnikov hišnih ljubljenčkov k pobiranju njihovih iztrebkov in s tem primernemu odnosu do čistega in urejenega okolja.

Učenci osnovnih šol so v sklopu nagradnega natečaja izdelali opozorilne table, ki bodo v parkih in zelenicah v občini  lastnike psov pozivale k pobiranju pasjih iztrebkov.

Na zaključnem dogodku nagradnega natečaja akcije Psički za čisto Izolo sta direktor Komunale Izola Denis Bele in župan Občine Izola Danilo Markočič izpostavila pomembnost čistega in urejenega mesta. Po razglasitvi zmagovalne šole nagradnega natečaja sta direktor in župan šolam podelila nagrade ter na zelenico postavila prvo tablico z jasnim pozivom k pobiranju pasjih iztrebkov.

Agility iz odsluženih predmetov

Sledila je otvoritev Pasjega CUP kotička, oziroma prvega agility poligona, katerega izdelava sloni na usmeritvi ponovne uporabe in je v celoti narejena iz odsluženih predmetov. Nova pasja igrala so psički z največjim veseljem takoj preizkusili.

Vir: Izola