Aktualno

Američani imajo najraje labradorce, najbolj priljubljeno pasje ime pa je Max

Nedavno objavljeni podatki kažejo, da je med Američani labradorec še vedno, že dolga leta, najbolj priljubljena pasma, najbolj pogosto pasje ime pa je Max.

Ameriška kinološka zveza je konec avgusta kot vsako leto objavila seznam najbolj priljubljeni pasmi psov v državi, pri čemer se podatek nanaša na število uradno registriranih psov.

Med Američani so očitno najbolj priljubljeni labradorci, in to že dolgo vrsto let, saj na listi najbolj priljubljenih pasem zasedajo prvo mesto že vse od leta 1991!

Lestvica si sledi takole:

  1. Labradorec
  2. Nemški ovčar
  3. Zlati prinašalec
  4. Francoski buldog
  5. Buldog
  6. Pudelj
  7. Beagle
  8. Rotvajler
  9. Nemški kratkodlaki ptičar
  10. Valižanski ovčar

Pri tem je zanimivo, da se lestvica petih najbolj priljubljenih psov v Ameriki zadnja leta praktično ne spreminja, kar priča o veliki priljubljenosti pasem, ki imajo tudi v Evropi veliko število privržencev.

In če se mogoče sprašujete, katera so najbolj priljubljena pasja imena leta 2020 v Ameriki, naj vam izdamo, da se lastniki psov pri poimenovanju samcev najpogosteje odločajo za imena Max, Charlie, Cooper, Buddy, Jack, Rocky, Bear, Tucker, Oliver in Duke, za samice pa letos najbolj priljubljena imena Bella, Lucy, Daisy, Luna, Lola, Sadie, Molly, Bailey, Maggie in Sophie.

Mogoče boste na seznamu najljubših pasjih imen v Ameriki našli tudi kakšno, s katerim bi lahko poimenovali svojega najboljšega štirinožnega prijatelja …

error: Kopiranje teksta ni mogoče.