Ameriški vojaki v Afganistanu posvojili uličnega psa

20. aprila, 2019
vir: Nowzard
Že v prvem mesecu, ki ga so ameriški vojaki iz bataljona Alpha Company 1/121 preživljali v Afganistanu, so se spoprijateljili z uličnim psom, ki so mu nadeli ime Bear.

Vojaki so mu vsak dan nosili hrano in priboljške, Bear pa se je z veseljem z njimi igral. Postal je njihov terapevtski pes in pravi prijatelj.

Letošnjega marca pa so vojaki izvedeli, da se čez sedem mesecev odpravljajo domov. Pomislili so, kaj se bo zgodilo z Bearom in se odločili, da ga bodo vzeli s seboj v ZDA. To ni tako enostavno, kot se sliši, saj je strošek tega znašal 4000 dolarjev – za prevoz, cepljenja in vse, kar se še uradnega potrebuje za transport psa iz Afganistana do ZDA.

vir: Nowzard
vir: Nowzard
vir: Nowzard
vir: Nowzard

Vojaki so se povezali z lokalno skupino za pomoč živalim, ki se imenuje Nowzard in skupaj so pričeli z akcijo zbiranja denarja za Beara in vzporedno še za dva druga psa, Shranka in Duckyja, ki se jima v Ameriki prav tako obeta lepše življenje.

Stran je hitro pridobila pozornost javnosti in zbrali so 13.000 dolarjev za prevoz vseh treh psov! Vojaki so bili presrečni, dilema, s katero se sedaj ukvarjajo pa je, kdo izmed njih bo Beara posvojil. Kandidatov je namreč njimi kar nekaj. Še do oktobra imajo čas, da sprejmejo odločitev …

vir: animalchannel.co