Apel za ukrajinske pse – po Sloveniji zbirajo hrano

4. marca, 2022

Psarna Fort Bones iz Ljubljane je od ukrajinskih prijateljev dobila apel za pomoč, saj ne morejo več prehraniti svojih mastifov.

Nekatere psarne so se odločile, da bodo dale pse uspavati, ker se jim to zdi najbolj humano. Med njimi je tudi veliko rodovniških mladičkov,  starih do tri mesece. Trenutno je govor o 120 mastinih, 50 alabajih in še veliko drugih pasem, med katerimi so tudi psi iz IX. FCI skupine. Hraniti jih bodo začeli hraniti s človeško hrano, kruhom, makaroni … dokler bodo vzdržali. Potem je na vrsti stradanje, če jih ne doseže kakšna pomoč. Ali evtanazija.

Zbira izključno pasjo hrano v obliki briketov ali konzerv.

»Meni se trga srce. Tega ne morem ne gledati in ne mirno sprejeti. Zato sem se odločila, da jim pomagam po svojih najboljših močeh. Trenutno imam leglo mladičkov in bom namenila denar enega mladička za nakup pasjih briketov in za potne stroške do  Moldavije kjer imam že vnaprej dogovorjen kontakt za prevzem pasje hrane. Na vas se obračam s prošnjo za pomoč.  Ali se lahko odpoveste kakšni vreči pasje hrane  in jo donirate za pse, ki so na robu stradanja? Ne sprejemam denarja, hrane za ljudi in ostalih potrebščin, čeprav verjamem, da bi nekaterim prišla prav tudi ta pomoč.  Zbiram izključno pasjo hrano v obliki briketov ali konzerv. Ne bom hvaležna samo jaz, ampak veliko ukrajinskih vzrediteljev molosov. Če se mi želi kdo pridružiti v tej težki situaciji za pomoč našim ukrajinskim kinologom, vzrediteljem in lastnikom molosov, naj me kontaktira. Večjo količino pridem iskat kamorkoli v Sloveniji, seveda na lastne stroške,« je v svojem apelu zapisala Misa.

Kontaktirate jo lahko preko Facebooka Fort Bones Missa, na email: mastino.slo@gmail.com  ali neposredno na mobilno stevilko 041 845 956, Misa.

»Sem iz Ljubljane in danes sem na relaciji LJ-CE-MB v soboto pa na relaciji LJ-PO-GO. V nedeljo pa se lahko zapeljem tudi do KP ali KK. Odvisno od kod vse se mi boste javili tisti, ki se želite pridružiti in pomagati. Hrano jim bom  dostavila osebno. zato ste lahko prepričani, da bo prišla v prave roke -šapice. Že vnaprej hvala za vsak vas odziv,« je še zapisala Misa iz psarne Fort Bones.

Akcija je preverjena s strani uredništva revije Moj pes.