Aktualno

Artur – pes, ki je prečkal džunglo, da bi našel dom

Artur – pes, ki je prečkal džunglo, da bi našel dom je knjiga, povzeta po resnični zgodbi. Čudovito branje, ki osvetljuje trdno vez med človekom in psom.

”Leta 2014 se je skupina švedskih vzdržljivostnih športnikov prijavila na pustolovsko dirko po enem izmed najzahtevnejših terenov na svetu – ekvadorski Amazoniji. Z Mikaelom Lindnordom na čelu so se pogumno spopadali z vsemi ovirami na 700 kilometrov dolgi poti, ki jih je neusmiljeno izčrpavala psihično in fizično. Nekega dne pa so naleteli na nekoliko drugačno oviro – Arturja. Sestradani kuža, vrh vsega poln bolh in ran, se jim je boječe približal. Utrujeni kapetan ekipe, Mikael, se je lačnega potepuškega psa usmilil in ga nahranil z mesnimi kroglicami, Artur pa ga je vzel za svojega in nato postal del ekipe. Kar se je zgodilo zatem, je presenetilo ves svet. Artur je srce parajoča knjiga o prijateljstvu med človekom in psom,” so zapisali na emka.si

Artur danes z Mikaelom živi na Švedskem. Kot je pred časom povedal Mikael za The Guardian, je bila med njima ljubezen na prvi pogled. ”Arturja, ki je postal moj najboljši prijatelj, smo srečali četrti dan dirke,” pripoveduje Mikael. Bil je ves blaten in ubog, toda bil je povsem miren. ”Videl sem ogromno potepuških psov, toda Artur je pritegnil mojo pozornost. Nikoli še nisem videl tako močne mirnosti, kot pri njem,” pripoveduje Mikael, ki je Arturja posvojil in ga iz Ekvadorja odpeljal na Švedsko.

 

error: Kopiranje teksta ni mogoče.