Berači v Portorožu za služenje denarja izkoriščajo pse, inšpekcija kršitev ni zaznala

17. avgusta, 2021
vir fotografije: OBALNO ZAVETIŠČE/FACEBOOK STRAN
Kakršno mučenje živali se letošnje poletje dogaja v Portorožu je za vse ljubitelje psov popolnoma nesprejemljivo.

Kot poroča Obalno zavetišče za živali na svojem Facebook profilu berači za služenje denarja izkoriščajo pse, ki morajo po več ur hkrati trpeti na vročini in ‘zabavati’ mimoidoče.

Kot so zapisali, jih je klicalo več mimoidočih, kaj se dogaja, Obalno zavetišče pa je tudi že podalo prijavo na Policijo in tudi na Veterinarsko inšpekcijo, za katero so še zapisali, da upajo, da bo korektno opravila svoje delo.

O ugotovitvah Veterinarske inšpekcije je poročal medij regionalobala.si:

”Kot so nas obvestili z Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR), je po prejeti prijavi uradni veterinar uvedel inšpekcijski nadzor na portoroški promenadi. ‘V času opravljenega nadzora oseb, omenjenih v prijavi, na mestu nadzora ni bilo. Isti dan smo na UVHVVR, na podlagi zaprosila, prejeli dopis PU Koper, iz katerega je razvidno, da so dogodek obravnavali ter da ni bilo ugotovljenih znakov prekrška iz Zakona o zaščiti živali,’ pojasnjujej0. Kot navajajo nadalje, je v poznih večernih urah istega dne uradni veterinar UVHVVR OU Koper ponovil ogled v Portorožu in izsledil osebo s psom – po njihovih navedbah je šlo za ulični nastop. ‘V času pregleda nepravilnosti niso bile ugotovljene. Imetniku psa je bil izrečen ukrep opozorila glede  nameščanja očal in pokrival,’ so zaključili. (Celoten odstavek je citat iz članka omenjenega medija, dostopen tukaj)

V očala in oblačila našemljeni psi naj bi zabavali mimoidoče ter jih spodbudili, da bi darovali nekaj denarja. Pravim ljubiteljem živali tovrstne situacije nikakor niso in ne smejo biti smešne ali zabavne. Dobro je vedeti, da ta denar nikakor ne bo šel za tega psa, ki na vročini in našemljen trpi.

Gre za mučenje živali in tega ne smemo podpirati pod nobenih pogojem.