Bo imelo posvajanje psov v času karantene negativne ‘pokarantenske’ posledice?

”Psi so za življenje, ne zgolj za čas karantene”, v zadnjih dneh  glasno opozarja Owen Sharp iz britanske organizacije Dogs Trust, ki razmišlja o tem, kakšne bodo ‘pokarantenske’ posledice.

Owen ljudi spodbuja, naj razmislijo, ali bodo lahko za psa skrbeli tudi takrat, ko se življenje vrne nazaj v stare tirnice. Sharp je po poročanju otoških medijev opozoril na naval ljudi, ki v času karantene kupujejo mladička ali iščejo psa za posvojitev.

Boji se, da bo ob koncu karantene veliko teh v tem času na novo pridobljenih psov potrebovalo nove domove. ”Vsekakor je to dober čas za nekatere, da si omislijo novega psa, sploh če so o njem razmišljali že dlje časa. Naše sporočilo za vse je: razmislite dobro in dolgoročno. Gre za življenjsko zavezo ” je dejal Sharp v pogovoru za radijsko postajo.

Organizacija Dogs Trust z geslom: psi so za življenje, ne samo za čas karantene,  poziva vse, da dvakrat pomislijo, preden v dom pripeljejo novega štirinožnega družinskega člana. Kot pravijo, se je na Googlovem iskalniku besedna zveza ”kupim mladička” v mesecu po karanteni povečala za kar 120 %.