Bolehna deklica si s prijateljico dopisuje kar prek svojega kužka

8. aprila, 2020
Fotografija je simbolična
V času izolacije se rojevajo številne lepe zgodbe. Ena izmed njih prihaja iz avstralske Viktorije, kjer je kuža Nugget prijetno presenetil svojo ‘sestrico’, 6-letno Avo.

Ava zaradi bolezni, ki jo je prizadela lansko leto in ji poškodovala ledvica, sodi v rizično skupino, zato je zanjo izolacija v času koronavirusa še posebej stroga. Dolgčas doma ji je pregnal in mnogo veselja prinesel njen kuža Nugget, ko je nekega dne za njegovo ovratnico viselo pismo njene najboljše prijateljice Sianne, ki živi v sosednji hiši.

”Ava, vem da se sedaj ne moreva videti, vendar pa si pisma lahko pošiljava prek Nuggeta. Ne vem zakaj, toda psi ne prenašajo virusa. Saj to drži? Prosim odpiši mi nazaj (da bom vedela, da si živa). p.s. Covid 19 bo počasi izginil in vse bo v redu. Sianna.”

Deklici sta se pričeli redno menjavati pisna prek Nuggeta, ta pa je pri posredovanju postajal vedno manj zanesljiv, saj ga je pot vodila mimo nekaj sosedov, katere je moral vedno pozdraviti. Tako si pisma sedaj puščata v nabiralnikih in nadaljujeta zgodbo, ki jo je začel Nugget.