Borderski ovčar Jake – pes, ki so ga živega pokopali pod kupom skal – danes srečen v novem domu

5. junija, 2021
Vir: https://www.bbc.com/news/uk-scotland-highlands-islands-57267473
Borderski ovčar Jake ne bi preživel tistega dne, če njegovega cviljenja ne bi slišali mimoidoči, ki so ga izkopali iz kupa skal.

Borderski ovčar Jake je bil očitno živ zakopan s strani svojega lastnika. Škotska organizacija, ki je primer prevzela, ga je opisala kot enega najhujših primerov mučenja živali.

Takoj, ko so ga mimoidoči izkopali iz kupa skal, je Jaka prevzel veterinar, ki je odkril številne zlome in poškodbe. Morali so mu odstraniti eno oko in zobe. Njegovo življenje je viselo na nitki, a po nekaj tednih zdravljenja je bilo jasno, da je malemu borcu uspelo!

”Take zlorabe ne pomnim. Ko sem ga prvič videla, sem se počutila žalostno in šokirano, nisem zmogla verjeti, da je kdo sposoben takega dejanja,” je povedala Yvonne Sloss, ki je s sodelavcem, inšpektorjem Markom Greenerjem prva prihitela na kraj dogodka.

Vir: https://www.bbc.com/news/uk-scotland-highlands-islands-57267473

Jake je prestal več tednov dolgo zdravljenje in rehabilitacijo, ki sta bila uspešna. V svoj dom ga je sprejel inšpektor Greener, ki je dejal, da si življenja brez njega ne predstavlja več. Jake pa je – gotovo prvič v življenju – spoznal, kaj pomeni topel dom in kaj pomeni ljubezen.