Aktualno

Brezdomec iz gorečega zavetišča rešil v ognju ujete pse in mačke

Le kaj bi bilo živalim, ujetim v gorečem zavetišču, če se ne bi v času požara tam pojavil Keith Walker, ki je tvegal življenje, da je rešil 6 psov in 10 mačk.

Zgodilo se je le nekaj dni pred letošnjim božičem, 18. decembra, v ameriški Atlanti. 53-letni Keith Walker, brezdomec, je prišel v zavetišče, da bi sprehodil svojega psa, pitbula po imenu Bravo. Keith svojega psa namreč vsako noč pripelje v zavetišče, da se kuža tam na toplem naspi.

Ko je 18. decembra zvečer prišel po Brava, da bi se še malo sprehodila, je zagledal, da je zavetišče W-Underdogs v plamenih. ”Bil sem nervozen, o tem ne morem lagati. Strah me je bilo iti v zgradbo, kjer je bilo ogromno dima. Toda Bog me je očitno poslal tja rešil vse te živali,” je po dogodku za CNN povedal Keith. In še: ”Moj pes je moj najboljši prijatelj in brez njega ne bi bil tukaj. Vedel sem, da moram rešiti vse živali.”

Lastnica zavetišča, Gracie Hamlin pa je povedala, da je Keith Walker njen angel varuh. Kajti niti gasilci si niso upali iti po pse, poklicali so strokovnjake. Toda tam je bil Keith, ki je vse uredil še pred njihovim prihodom.