Britanski par na Barbadosu rešil izmučenega psa in ga pripeljal domov

3. oktobra, 2020
Ko je britanski par na Barbadosu ob cesti naletel na izmučenega psa, ni bilo več poti nazaj. Rešila sta ga in danes vsi trije živijo v Veliki Britaniji.

Sanjske počitnice na Barbadosu so se za 22-letno Georgio Harding in njenega fanta Sama Blackburna končale malce drugače, kot sta načrtovala.

Ko sta se vozila po otoku, sta ob cesti zagledala izmučenega psa, od katerega je, kot sta povedala za Liverpool Echo, ostala samo še kost in koža. Ustavila sta se in ga pobrala. Bilo ga je strah, toda bil je preveč izmučen, da bi kakorkoli reagiral. Odpeljala sta ga k veterinarju, ki je povedal, da so ga skoraj živega pojedli klopi, ter da Simba (kot so kužka poimenovali) ne bi preživel 48 ur.

Georgia in Sam sta ob Simbi našla še enega psa – za oba sta pričela nemudoma prek družbenih omrežij iskati dom na Barbarosu. Za drugega psa sta ga tudi našla, medtem ko je bilo Simbino stanje očitno preveč resno, da bi ga kdorkoli upal posvojiti.

Georgia ni zmogla zapustiti Barbadosa brez Simbe. S fantom sta uredila zanj vse potrebno z zdravstvenega vidika in se odločila, da ga vzameta s seboj. Po 21 dnevni izolaciji, v kateri je moral biti Simba, so se končno lahko umirili v novem britanskem domu. Simbino potovanje je bilo za par precejšen finančni zalogaj, saj ju je stalo nekaj več kot 3800 evrov.

Tu pa zgodba še ni končana, saj je imel Simba zlomljeno tačko in veterinarji so predlagali ali precej drago operacijo ali pa amputacijo tačke. Georgia in Sam sta se tako odločila, da bosta poskusila denar zbrati s pomočjo ljudi in zato je njuna zgodba tudi prišla na naslovnice medijev.

”Samo eno možnost imamo, da mu popravimo tačko in nikoli si ne bi odpustila, če ne bi poskusila prav vseh možnosti,” je takrat dejala Georgia. Za Simbo pa, da izjemno rad skače naokoli, sicer pa je vse, kar si želi – ljubezen.”

Uspelo jima je zbrati neverjetno vsoto denarja in Simba je danes zdrav kužek.