Čudež: slep in gluh izgubljen 16-letni kuža po 9 dneh najden živ

15. aprila, 2021
vir fotografije: Live love Explore with Sherri Storoshenko (Facebook)
Devet dni po tem, ko je za njim izginila vsaka sled, je bil skoraj popolnoma slep in gluh 16-letni kuža, najden. Zgodba prihaja iz Velike Britanije.

Shiba je mešanček med labradorjem in pitbulom. Ima častitljivih 16 let, njena skrbnica Sherri Storoshenko pa pravi, da je še poln energije in se vsak dan z veseljem odpravi z njo pa sprehod. Kljub temu, da je skoraj popolnoma gluh in slep.

In ravno zato je bilo vse skupaj še toliko bolj strašljivo, ko je Shiba izginil in ga kar 9 dni niso našli. Zgodilo se je 1. aprila, ko je Sherri pakirala stvari za kampiranje, tedaj pa sta Shiba in drugi družinski pes odšla z vrta. Drugi pes se je vrnil, medtem ko je Shiba taval in raziskoval naprej.

Samo pet minut je trajalo, da je Sherri opazila, da eden manjka, toda bilo je dovolj, da se je za Shibo zbrisala vsaka sled. Sherri je aktivirala vso sosesko, prijatelje, pisala obvestila po družbenih omrežjih, toda zaman. Vse do 10. aprila, ko je dobila sporočilo neke ženske, ki je trdila, da je našla Shibo. Res je bil pravi pes, malo dehidriran in zmeden, sicer pa v dobrem stanju.

Pravi čudež!