Čudovito posvetilo pokojnemu psu, ki je spravilo v solze ljudi po vsem svetu

Sallie Gregory Hammett je pred kratkim zaradi limfoma izgubila 7-letnega pasjega prijatelja Charlieja. Bil je njen zvest prijatelj, zato mu je napisala čudovito posvetilo.

Posvetilo je 30-letna Sallie oblikovala kot časopisni članek in ga objavila na svojem Twitter profilu. Ni trajalo dolgo, da je dobesedno zaokrožil po svetu. Takole je zapisala (objavljamo skrajšano besedilo, celotno si lahko preberete tukaj):

Charlieju v spomin

Charlie James Gregory-Hammett je mirno, v naročju svoje mame v nedeljo, 13. septembra odšel za mavrico.

Njegove najljubše aktivnosti so bile sprehajanje, zbiranje palic, plavanje, smejanje in smrčanje. Če smo iskreni, je Charlie ljubil prav vse v življenju (razen stopnic, te je sovražil). Rad je imel plažo, vožnjo z avtom, banane in nogavice.

Bolj kot vse drugo, pa je imel rad svojo mamo. Vedno je bil tam, da jo je nagradil z nekaj poljubčki in skočil v njeno naročje. Bil je stalni spremljevalec. Pri žalovanju in pri veselju. Dober je bil v mnogih stvareh, toda najboljši je bil v brezpogojni ljubezni. Vsakogar, ki ga je spoznal, je učil o ljubezni do ljudi. V vsem je videl dobro.

Charlie je po petih pogumnih mesecih izgubil boj z limfomom. Svoje zadnje dni je preživel na njegovem najljubšem kraju, na plaži. Kopal je luknje in lovil valove. Njegovi zadnji dnevi so bili lepi in za vedno se jih bomo spominjali.

Nanj bomo pomislili prav vsakič, ko bomo odprli arašidovo maslo. Pogrešali ga bomo vedno, ko bomo videli nogavico na tleh ali palico na sprehodu. S seboj ga bomo nosili vsepovsod.

Za vedno ga bomo pogrešali in za vedno se ga bomo spominjali. Za seboj je pustil močno ljubezen. Namesto rož vas Charlieva družina prosi, da daste svojim ljubljenčkom nekaj dodatne ljubezni, v spomin na Charlieja.