Devet mesecev po posvojitvi je ženska ugotovila, da je njen borderski ovčar popolnoma slep

26. septembra, 2021
Fotografija je simbolična
Borderski ovčar Dave se je rodil popolnoma slep, a to očitno vsem še kako uspešno prikrival. Veterinar ga je poimenoval kar medicinski misterij.

Jane Downes je pred devetimi meseci iz zavetišča posvojila borderskega ovčarja, ki sliši na ime Dave. Ves čas, vse do sedaj, je bila prepričana, da je Dave popolnoma zdrav pes. ”Ko sem ga peljala iz zavetišča je skočil v avto, kot da bi to počel že velikokrat,” je dejala presenečena Jane, ki je še kar v šoku. ”To je neverjetno. On je slep pes, ki vidi,” je povedala.

Pred kratkim so namreč ugotovili, da je Dave popolnoma slep in to že od rojstva. Ko razmišlja za nazaj, se Jane spomni, da je morda kdaj kaj pohodil, pa je pač mislila, da je malce neroden. Sicer pa sta živela običajno aktivno življenje, hodila na sprehode in počela vse, kar počneta skrbnik in njegov zdrav pes.

Prejšnji mesec je Dave spregledal stopnico v eni izmed trgovin za male živali in nekdo je dejal, da morda potrebuje pregled vida. Ko je eden vodilnih veterinarjev oftamologov izvedel za njegov primer, je dejal, da gre za medicinski misterij.