Društvo za zaščito živali Ljubljana oktober začenja dobrodelno

22. septembra, 2022
Foto: arhiv DZZŽ Ljubljana

V soboto, 1. oktobra, bodo od 8. do 18. ure pred Centrom Interspar Vič v Ljubljani zbirali star papir ter potrebščine za živali. Veseli bodo prav vsakega kupčka papirja – od tistega najmanjšega, do tistega, ki zasede cel prtljažnik kombija! 

Na pomoč jim bo priskočilo podjetje Surovina, ki bo zagotovilo zabojnike za papir in ga tudi odkupilo. Podjetje Go Green bo ta dan priskočilo na pomoč z odvozom večjih količin papirja posameznikov, ki ga sami ne bodo mogli dostaviti na zbirno mesto. Če se vam je nabral star papir in ga 1. oktobra ne morete pripeljati na akcijo, jim to javite na info@dzzz.si.

Tudi tokrat bodo del izkupička od zbranega papirja in zbrane potrebščine za živali podarili Zavetišču Horjul ter Zavodu SVSP (Skupina veterinarjev sterilizira potepuhe).

Kaj vse lahko prinesete na akcijo?

Dobrodošli so:

– časopisi, revije, reklamni katalogi,
– stari učbeniki, zvezki,
– stare knjige, star papir,
– odvečni papir v podjetjih.

Pogosto se med starim papirjem znajdejo tudi stare knjige. Na tokratni akciji jim bodo dali novo priložnost, pri tem pa nam lahko pomagate tudi vi! Knjige, ki se bodo znašle v zabojniku za star papir, bodo ponudili obiskovalcem, veseli pa bodo, če jim boste v zameno za knjigo namenili donacijo.

Potrebščine za živali, ki jih prav tako zbirajo ta dan

– odeje brez polnila, rjuhe, posteljnina,
– brisače,
– čistilni robčki (otroški in za površine),
– plenične podloge,
– razkužila in čistila,
– vreče za smeti,
– rokavice za enkratno uporabo,
– pripomočki za čiščenje,
– mačja in pasja hrana,
– dietna hrana za živali,
– oprsnice, ovratnice in povodci,
– sredstva za zatiranje notranjih in zunanjih zajedavcev.

Vljudno prosijo, da so oddane potrebščine čiste in v dobrem stanju, čeprav so raztrgane. V imenu kosmatincev se vam zahvaljujejo že vnaprej!